Rôzne

Stopy envirokriminality vedú do Ivanky pri Dunaji

Bratislavskí kriminalisti zasahujú na nelegálnej skládke odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Stopy envirokriminality vedú do Ivanky pri Dunaji
Zdroj: Policajný zbor SR

***„Policajti vo štvrtok od skorých ranných hodín vykonávajú v katastri obce Ivanka pri Dunaji procesné úkony v súvislosti s vyšetrovaním environmentálnej trestnej činnosti, ktorá sa týka podozrenia z neoprávneného nakladania s odpadmi a poškodzovania životného prostredia,“ *** informovala polícia na sociálnej sieti.

Ďalšie podrobnosti poskytne hneď, ako jej to umožní procesná situácia vo vyšetrovaní.

Recyklát z nelegálnej skládky

Občianske združenie (OZ) Triblavina na sociálnej sieti uviedlo, že polícia zasahuje v Ivanke pri Dunaji na nelegálnej skládke, odkiaľ sa mal voziť predrvený odpad na diaľnicu D4.

Firma, ktorá odpad spracovávala, je podľa združenia v konkurze.

„Polícia konečne zareagovala na trestné oznámenie, ktoré sme podali na nelegálne ukladanie odpadu na prenajatých pozemkoch Abask Recycling v Ivanke pri Dunaji,“ spresnilo OZ Tribalvina. Ako tvrdí, na tomto mieste bol najskôr nelegálne vyťažený štrk až pod hladinu podzemnej vody a následne tam bol nasypaný odpad.

„Ďalší odpad vozili z celej Bratislavy a predávali ho na diaľnicu D4 ako recyklát,“ skonštatovalo združenie.

Koncesionár projektu bratislavského obchvatu D4 a R7 – spoločnosť Zero Bypass Limited a hlavný zhotoviteľ stavby – spoločnosť D4R7 Construction svoje stanovisko zatiaľ nezverejnili.

Obchvat Bratislavy
7
Galéria

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM