Samospráva

Podľa starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu chce samospráva aj týmto sp

Ilustračný obrázok k článku Podľa starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu chce samospráva aj týmto
sp
3
Galéria

Podľa starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu chce samospráva aj týmto spôsobom upozorniť, že ak bude administratívny počet obyvateľov zodpovedať tomu skutočnému, mestská časť bude mať viac zdrojov pre rozvoj a skvalitnenie svojich služieb.

Na sociálnej sieti Záhorská Bystrica pripomína, že hoci k 1. januáru 2016 má podľa Registra obyvateľov SR oficiálne 4 613 obyvateľov, skutočný počet ľudí bývajúcich v mestskej časti je vyšší.

Žijú v mestskej časti bez trvalého pobytu

„Presvedčujeme sa o tom napríklad pri vydávaní kolaudačných rozhodnutí, pri prijímaní detí do základnej a materskej školy, pri vydávaní rôznych osvedčení a potvrdení občanom, keď pracovníci miestneho úradu zisťujú, že občania nemajú v Záhorskej Bystrici trvalý pobyt,“ vysvetľuje samospráva na sociálnej sieti.

Zároveň pripomína, že viac rezidentov znamená aj vyšší príjem z podielových daní, a tým pádom aj lepšie možnosti financovania akcií pre všeobecný prospech.

Ako príklad uvádza údržbu komunikácií a zelene, organizáciu kultúrnych podujatí, podporu detí a mládeže, väčšie možnosti sociálnych príspevkov, ale napríklad i podporu 17 záujmových spolkov a občianskych združení, ktoré v Záhorskej Bystrici pôsobia.

„Ľudia, ktorí u nás už roky žijú, no nie sú prihlásení na trvalý pobyt, môžu práve zmenou svojho postoja výrazne participovať na dosiahnutí cieľa navýšiť zdroje pre investície, ktoré smerujú k zlepšeniu života v mestskej časti,“ pripomenul starosta Záhorskej Bystrice.

Ilustračný obrázok

Obnova studní v Záhorskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM