Nina Táborská Rôzne

Petržalka plánovala otvoriť nový výbeh pre psov na Vyšehradskej, s podporou obyvateľov sa však nestretla

Najväčší výbeh pre psov s cvičiskom na Slovensku - Psí park, sa momentálne nachádza na Wolkrovej v Petržalke, u psíčkarov je obľúbený. Každý deň ho navštívia majitelia so 120 až 140 psami. Mestská časť plánuje v trende rozširovania služieb pre majiteľov psov pokračovať.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka plánovala otvoriť nový výbeh pre psov na Vyšehradskej, s podporou obyvateľov sa však nestretla
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Oplotený výbeh na Wolkrovej ulici tvorí pozemok pozemok s výmerou takmer 66 árov. Pozostáva z trávnatej plochy so stromami o výmere 5858 štvorcových metrov a cvičiska s výmerom 800 metrov štvorcových.

„Každý deň nás navštívia majitelia so 120 až 140 psami. O ich záujme ako aj atraktivite výbehu svedčí jednak to, že denne vyvezieme takmer 40 l psích exkrementov a tiež záujem o výcvik psov, ktorý zabezpečujeme vo svojej réžii,“ konštatuje Juraj Ferko z výcvikovej školy Doggie, organizácie, ktorá s Petržalkou spolupracuje na prevádzke výbehu.

Starosta Petržalky Vladimír Bajan tvrdí, že mestská časť ma záujem o vybudovanie ďalšieho výbehu. „Mali sme naplánovaný jeden výbeh na Vyšehradskej, ozvali sa však niektorí obyvatelia z okolitých domov, že sú proti. Pripravujeme alternatívne riešenie, o ktorom budeme včas informovať. Musíme hľadať také pozemky, ktoré sú vo vlastníctve alebo v správe či už mesta alebo našej mestskej časti a kde nie sú problémy povedzme s dostupnosťou alebo infraštruktúrou,“ vysvetlil starosta.

Mestská časť pre psíčkarov vytvorila rôzne podujatia, ktoré budú súčasťou festivalu Dni Petržalky. Prvá z týchto akcií, Agility, sa uskutočnila v včera, prehľad všetkých podujatí venovaných psíčkarom je spracovaný v Newsletteri, ktorý je zverejnený na web stránke Petržalky, na sociálnej sieti a zároveň je zasielaný na emailové adresy obyvateľov, ktorí sa prihlásili k ich odberu.

Prečítajte si tiež: Travič psov opäť vyčína v Bratislave: Ako pomôcť vášmu psovi? Radí veterinár

Viete kde nájdete najväčší oplotený psí park? V bratislavskej Petržalke!
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM