Samospráva

Petržalka opravuje cesty a chodníky: Ktoré vynovia ešte tento rok?

V poradovníku opráv na tento rok sú aj poškodené schody na Vavilovovej 20, časť parkoviska na Jiráskovej 4, chodníky na Mlynarovičovej 4 a Smolenickej 12.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka opravuje cesty a chodníky: Ktoré vynovia ešte tento rok?
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Petržalka

Už niekoľko týždňov realizuje petržalská samospráva rekonštrukciu miestnych komunikácií. V zozname opráv na tento rok registruje celkovo 12 lokalít s poškodenými komunikáciami, z ktorých 4 sú už opravené. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

Opravujú cesty, chodníky aj schody

Začiatkom septembra dokončila dodávateľská firma opravu jedného úseku cesty a chodníka v havarijnom stave na Röntgenovej ulici 26, kde bol položený nový asfalt.

Nasledovala oprava havárie na kanalizačných potrubiach, hĺbenie a oprava vozovky na Lenardovej ulici 4. Zrekonštruovaný je aj chodník na Romanovej 34 a šachta s komunikáciou na Tupolevovej 3a.

Od pondelka pracuje dodávateľská firma na rekonštrukcii vozovky na Gessayovej ulici pri vjazde na Osuského ulicu. Momentálne pracovníci frézujú povrch, ukončenie prác sa plánuje o necelé dva týždne.

V poradovníku opráv na tento rok sú aj poškodené schody na Vavilovovej 20, časť parkoviska na Jiráskovej 4, chodníky na Mlynarovičovej 4 a Smolenickej 12. Mestská časť sa bude venovať ďalším opravám komunikácií a to na Bradáčovej 3, Beňadickej 19 či Furdekovej 6.

Až do vyčerpania peňazí

Najväčšia bratislavská mestská časť má v správe zhruba 1 450 000 m2 chodníkov, takmer 160-tisíc m2 komunikácií III. triedy a plocha verejných parkovísk zaberá 120-tisíc m2. Na ich opravu bolo z rozpočtu vyčlenených 180-tisíc eur. Spomínané opravy sa budú realizovať postupne do vyčerpania finančných prostriedkov.

Opravy ciest
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM