Samospráva

Petržalka chce aj v tomto roku finančne motivovať svojich učiteľov

Na podporu petržalských učiteľov má mestská časť vo svojom rozpočte vyčlenených 22 500 eur.

Ilustračný obrázok k článku Petržalka chce aj v tomto roku finančne motivovať svojich učiteľov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Bratislavská Petržalka chce aj v tomto roku finančne motivovať učiteľov na základných školách v jej zriaďovateľskej pôsobnosti k zvýšeniu kvality vyučovacieho a vzdelávacieho procesu.

Finančná motivácia

Vo svojom rozpočte má na to vyčlenených 22 500 eur. Miestna samospráva preto opätovne vyzýva na predkladanie projektov v rámci programu Naučiť lepšie, odmeniť viac. Vyplnené formuláre v elektronickej podobe je potrebné poslať do 4. septembra, projekty následne vyhodnotí odborná komisia do konca septembra. Informuje o tom mestská časť na svojej webovej stránke.

Program má učiteľov motivovať k zavádzaniu a uplatňovaniu projektov inovácií vo výučbe. „Podporované budú inovatívne projekty v nových poznatkoch, spôsoboch, metódach, rozvíjaní a posilňovaní medzipredmetových vzťahov a využívaní informačných komunikačných technológií,“ približuje samospráva. Pri posudzovaní predkladaných návrhov sa bude okrem objektívnych kritérií klásť dôraz aj na zefektívnenie výchovno-vzdelávacieho procesu a s tým spojené odstraňovanie rutinného modelu vzdelávania, zvýšenie motivácie detí a rozvoj ich kritického myslenia, ale aj talentu a nadania.

V uplynulom ročníku programu bola najaktívnejšia Základná škola na Černyševského. Porotu najviac zaujali návrhy dejepisára a zároveň učiteľa informatiky zo školy na Dudovej ulici, učiteľa chémie z Prokofievovej a učiteľka, ktorá učí čítať žiakov so špecifickými poruchami na Tupolevovej.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM