Správy

Petržalčania sa môžu opäť zbaviť starého domáceho elektroodpadu

Máte doma starú nefunkčnú pračku či iný elektroodpad, ktorého sa potrebujete zbaviť? Petržalka organizuje bezplatný zber.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania sa môžu opäť zbaviť starého domáceho elektroodpadu
4
Galéria
Zdroj: TASR

Obyvatelia Petržalky sa opäť môžu zbaviť starých a nepotrebných domácich elektrospotrebičov. Mestská časť pre nich v spolupráci so Združením výrobcov elektrospotrebičov pre recykláciu Envidom pripravila na sobotu 19. mája ich bezplatný zber.

Zber elektrospotrebičov

Podmienkou ale je, aby sa záujemcovia prihlásili na miestnom úrade, a to do stredy 16. mája. Informuje o tom samospráva na svojej webovej stránke.

Urobiť tak môžu osobne počas stránkových dní, teda v pondelok od 8:00 do 17:00 hod., v stredu do 16:30 hod. a v piatok do 12:00 hod., alebo telefonicky či elektronicky, a to podľa lokalít. Lokalitu Lúky má na starosti Ľubica Boršová, lokalitu Háje Tatiana Stanová a lokality Dvory a Stará Petržalka Lenka Špodová. Prihlásiť sa dá taktiež online na webovej stránke www.zberelektroodpadu.sk. V žiadosti treba uviesť meno a priezvisko záujemcu, adresu a telefonický kontakt, ale zároveň aj počet a druh odnášaných elektrospotrebičov.

Pozor na neoprávnených zberačov!

V deň odvozu je potrebné do 8:00 hod. elektroodpad vyložiť do vchodu bytového domu alebo za bránu rodinného domu. Zároveň je potrebné umožniť vstup do týchto priestorov. Znamená to, že elektroodpad by nemali obyvatelia nechávať v bytoch, pivniciach či na povalách.

Mestská časť taktiež upozorňuje, aby Petržalčania nenechávali elektroodpad voľne na ulici. Neoprávnení zberači by ho mohli neodborne rozobrať a časti odpadu by mohli skončiť na čiernej skládke. Ak sa nepodarí prevziať nahlásený odpad do 14:00 hod., je potrebné kontaktovať linku zberu na telefónnom čísle 0907 434 303.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM