KAW Rôzne

Petržalčania sa dočkali! Plaváreň je skolaudovaná

Dlho očakávaná prvá verejná plaváreň v Petržalke, ktorá vyrástla medzi Jiráskovou a Tupolevovou ulicou, je konečne po kolaudácii. Dokončená bola už v decembri minulého roka. O pár dní si môžeme užívať jej vodný svet.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania sa dočkali! Plaváreň je skolaudovaná
Zdroj: Dnes24.sk

Nová plaváreň v Petržalke bude mať 25-metrový plavecký päťdráhový bazén, zážitkový a detský bazén, whirlpool pre relax v horúcej vode, saunový svet, soláriá aj možnosť malého občerstvenia. Denne tu môže oddychovať približne 600 návštevníkov.

Plaváreň sa hrdí hneď dvomi prvenstvami – je prvou krytou v Petržalke a je najmodernejšou plavárňou na území Bratislavy.

„Proces kolaudácie svojim podpisom dnes ukončil starosta Vladimír Bajan. Po uplynutí 15-dňovej lehoty nadobudne toto rozhodnutie právoplatnosť. Po vydaní povolenia od Úradu verejného zdravotníctva už nič nebude stáť v ceste tomu, aby si sem mohli prísť zaplávať prví návštevníci,“ informovala hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Dlhý čas čakania

Základný kameň petržalskej plavárne položili začiatkom júla v roku 2014. Pôvodné plány hovorili o jej kolaudácii už v apríli minulého roka. Projekt však zbrzdila stará kanalizácia, ktorá v inžinierskych materiáloch nebola zakreslená. Museli ju teda odstrániť. Prekládka vodovodu bola tiež umiestnená na inej trase, ako to vyznačili bratislavské vodárne.

Stratu času aj napriek snahe dodávateľa už nebolo možné celkom dobehnúť. Náklady nad pôvodný rozpočet si samospráva uplatní u tretích strán. Podľa zástupcov Petržalky ani nečakané problémy tak nebudú pre mestskú časť znamenať financie navyše.

Bezpečnosť nadovšetko

Stavba a zložité technológie už prešli detailným posúdením všetkých dotknutých orgánov v procese kolaudácie. Petržalka sa všetkými pripomienkami a výhradami zaoberala dôkladne, aby bezpečnosť budúcich užívateľov plavárne nič neohrozilo.

„Zamestnanci sú pripravení, bazény sú napustené, relaxačné atrakcie prešli všetkými skúškami a sú prichystané privítať prvých návštevníkov. V súčasnosti už plynie 15-dňová zákonná lehota, kedy sa účastníci konania môžu ešte voči rozhodnutiu stavebného úradu odvolať,“ dodáva Michaela Platznerová.

Ak sa tak nestane, rozhodnutie nadobudne právoplatnosť a Petržalčania sa môžu tešiť na otvorenie roky očakávanej plavárne.

Čítajte aj: Petržalčania sa dočkali. Cez Chorvátske rameno konečne prejdú dôstojne

Prvá petržalská plaváreň
23
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM