KAW Rôzne

Petržalčania sa dočkali. Cez Chorvátske rameno konečne prejdú dôstojne

Každý, kto denne prechádza cez rameno smerom ku kostolu na Markovu ulicu, si už všimol, že sa tam niečo chystá. Môžete sa tešiť, pracuje sa na dlho očakávanom priechode bez prekážok.

Ilustračný obrázok k článku Petržalčania sa dočkali. Cez Chorvátske rameno konečne prejdú dôstojne
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Petržalka na niektorých miestach pripomína prekážkovú dráhu. Ak ste sa chceli dostať na bicykli alebo s detským kočíkom z chodníka vedúceho popri Chorvátskom ramene od Kauflandu na Markovu ulicu, čakalo vás blato, kamene a štrk.

Schodíky problém nevyriešili

Pred pár rokmi síce pribudli schody, problém mamičiek s kočíkmi, ktoré tadiaľ denne prechádzajú, to však nevyriešilo. Zabárali sa do prachu, prípadne blata. Cesta bola skutočnou skúškou sily a nervov.

„Takmer každý deň tadiaľto chodíme k svokre. Vytiahnuť kočík do schodov si vyžaduje skutočne dobrú kondíciu a druhá možnosť – cesta po prachu a kameňoch tiež nie je príjemná. Teším sa, že sa črtá nejaká zmena k lepšiemu,“ hovorí Silvia, mama dvojročného dievčatka.

Prejdete bez prekážok

Mestská časť sa na žiadosť obyvateľov rozhodla konať a vodou a poveternostnými podmienkami zdevastovaný terén na spomínanom mieste upraviť.

„Chceme tak umožniť prechod ramena v tejto časti aj mamičkám s kočiarmi, deťom na bicykloch či kolobežkách a seniorom, pre ktorých je použitie schodov náročnejšie,“ povedala pre našu redakciu hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Práce sa začali, na výsledok si však ešte chvíľu počkáme.

Čítajte aj: Za križovatkou Rusovská – Jantárová pribudol nový prechod pre chodcov

Petržalčania sa dočkali. Cez Chorvátske rameno konečne prejdú dôstojne
6
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM