Správy

Parkovacia politika: Klub pre Bratislavu navrhuje presunúť jej schvaľovanie

Na zajtrajšom mestskom zastupiteľstve sa bude schvaľovať jednotná parkovacia politika. Poslanci z Klubu pre Bratislavu navrhujú s rozhodovaním počkať.

Ilustračný obrázok k článku Parkovacia politika: Klub pre Bratislavu navrhuje presunúť jej schvaľovanie
10
Galéria

Poslanecký Klub pre Bratislavu navrhuje presunúť schvaľovanie jednotnej parkovacej politiky v Bratislave zo zajtrajšieho (7.12.) rokovania mestského zastupiteľstva na február budúceho roka. Podľa predsedu klubu Martina Borguľu by tak vznikol priestor na ďalšie pripomienky občanov alebo verejné diskusie.

Chcú dlhšiu diskusiu

Parkovacia politika je podľa Borguľu v súčastnosti najdôležitejšou témou v Bratislave. Návrh všeobecne záväzného nariadenia (VZN) by mal preto zohľadňovať pripomienky Bratislavčanov a mal by byť prijatý v súčinnosti so zmenou štatútu hlavného mesta.

Klub pre Bratislavu sa pritom opiera o nový návrh VZN z dielne mestskej dopravnej komisie. V ňom sa počíta so spustením parkovacej politiky od 1. marca 2017. „Myslíme si, že máme dosť času na to, aby sme o VZN ešte o dva mesiace dlhšie diskutovali a schválili ho potom vo februári aj s potrebnou zmenou štatútu hlavného mesta,“ povedal Martin Borguľa.

Problémy mestských častí

Poslanec Slavomír Drozd upozornil na výhrady jednotlivých mestských poslancov za bratislavské mestské časti. „V každej mestskej časti sú iné problémy. Nie sú vyriešené účelové cesty alebo vnútrobloky. Takisto sú nevyriešené cesty I. a II. triedy, ktoré chce primátor dať do správy mestských častí, ale nie sú doriešené veci, ako to bude s financovaním týchto ciest,“ uviedol.

Parkovacia politika by podľa Drozda mala byť pre všetkých Bratislavčanov, no musia v nej byť zohľadnené relevantné pripomienky z mestských častí.

Hlavné mesto dostalo 96 pripomienok občanov k navrhovanej jednotnej parkovacej politike. Zaoberala sa nimi mestská dopravná komisia a na základe nich upravila pôvodný návrh VZN k parkovaniu. Šéf mestskej dopravnej komisie Jozef Uhler predloží nový návrh v stredu 7. decembra na rokovaní mestského zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok

Parkovanie v Bratislave
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM