Rôzne Správy

Otvárací koncert festivalu Starmus si vyžiada OBMEDZENIA na Moste SNP

Otvárací koncert medzinárodného festivalu vedy, hudby a umenia Starmus v Bratislave, ktorý sa bude konať v nedeľu (12. 5.) v areáli výstaviska Incheba, si vyžiada počas najbližšieho víkendu dopravné obmedzenia na Moste SNP.

Ilustračný obrázok k článku Otvárací koncert festivalu Starmus si vyžiada OBMEDZENIA na Moste SNP
Zdroj: Milan Hanzel/Dnes24.sk

Počas oboch dní bude večer most obojsmerne uzatvorený pre autá, prejazdný bude len pre mestskú hromadnú dopravu (MHD). Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

Dopravné obmedzenia

Pre koncert a jeho prípravu bude Most SNP uzavretý v oboch smeroch pre dopravu v sobotu (11. 5.) od 20.30 do 23.30 h a v nedeľu (12. 5.) od 20.00 do 23.00 h.

„Most bude v týchto časoch prejazdný s miernym zdržaním len pre MHD,“ konštatuje bratislavský magistrát.

Bohatý program

Festival Starmus, ktorý spája vedu a umenie, sa bude konať v Bratislave od 12. do 17. mája. V nedeľu večer ho otvorí koncert Bridge from the Future.

Počas neho vystúpia spolu francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre a gitarista skupiny Queen Brian May na Incheba Expo Open Air. Vstup je voľný.

V rámci hlavného programu festivalu vystúpi napríklad antropologička Jane Goodallová, fyzik Kip Thorne či astronaut Chris Hadfield.

Okrem hlavného programu je počas festivalu pripravený aj sprievodný program v tzv. Starmus campe na Hlavnom námestí. Záujemcov tam čakajú bezplatné diskusie a koncerty domácich i zahraničných hudobníkov.

Ilustračné foto

🛸🎸 Úplne zadarmo, úplne všetci! Zažite hviezdny koncert fantastického Jean-Michel Jarre a legendárneho gitaristu skupiny...

Posted by Bratislava - hlavné mesto SR on Tuesday, May 7, 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM