Správy Samospráva

Odporný čin vandalov: TOTO ľudí totálne rozhorčilo

Je naozaj neskutočné, na čo sa dnes dokážu ulakomiť zlodeji! Práca niekoľkých ľudí vyšla úplne nazmar.

Ilustračný obrázok k článku Odporný čin vandalov: TOTO ľudí totálne rozhorčilo
3
Galéria

Všetci vieme, že v Bratislave sa každé zeleň zíde. Okrem toho, že budeme mať lepší vzduch, zmiernime tiež dôsledky klimatickej krízy, ktorá naše mesto už riadne pociťuje. O to smutnejšie je, že vandalom nie sú sväté ani rastliny.

Zničené trvalky

„Mali zakvitnúť do krásy hneď na jar. Reč je o desiatkach trvaliek a okrasných tráv. Naše kolegyne a kolegovia ich vysadili pred niekoľkými dňami pred ZŠ Alexandra Dubčeka. Mali tešiť oči nás všetkých. Ruky vandala však urobili svoje a pojem „verejné“ zamenil za „moje“,“ napísala samospráva smutný status na facebooku.

Ľudia sú z takéhoto chovanie úplne rozčarovaní.

„Juuuj to je odporné… My sme si to hneď všimli že sa to tam upravilo, som sa tešila ako ten betónový kolos sa na jar viac zazelenie,“ napísala Monika.

„To je hrozné. Na vychádzke s deťmi z MŠ sme sledovali, ako ich sadili a skrášľovali okolie a tešili sme sa, že to pekne vyzerá,“ dodala Vanda.

„My sme si tiež pri bytovom dome vysadili kvety i trvalky, dali vtáčiu búdku, ktorú dopĺňame semienkami, zveľaďujeme si okolie a "zápasíme“ s nezodpovednými psičkármi, ktorých miláčikovia aj napriek vyrobeným značkám „zákaz vstupu psov“, nám pravidelne behajú pomedzi kvety, hrabú a samozrejme aj „naložia“. Všetko je to o ľuďoch… smutné, nikto si nič neváži!!! Doslova si to musíme sami strážiť a upozorňovať nevychovaných občanov," pridala skúsenosť Jana.

Ja málo pravdepodobné, že by polícia dokázala páchateľa vypátrať. Asi neostáva iné, ako sa spoliehať na susedské hliadky.

„Ak by ste videli podobné konanie, prosíme, kontaktujte políciu,“ odkazuje mestská časť.

ZLODEJI UKRADLI ZELEŇ NÁS VŠETKÝCH 👎😲 Mali zakvitnúť do krásy hneď na jar. Reč je o desiatkach trvaliek a okrasných...

Posted by Karlova Ves on Thursday, November 19, 2020
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM