Správy

Oddiali sa opäť obchvat Bratislavy? Na stole je výhodná ponuka

Víťazná ponuka na výstavbu obchvatu Bratislavy, ktorú vybralo ministerstvo dopravy, je dobrá. Pokračovanie v tomto projekte by sa tak nemalo odďaľovať. Myslí si to poslanec Most-Híd Árpád Érse spolu so starostkou Podunajských Biskupíc Alžbetou Ožvaldovou.

Ilustračný obrázok k článku Oddiali sa opäť obchvat Bratislavy? Na stole je výhodná ponuka
Foto: Kristína Kožiaková / Zdroj: Dnes24.sk

Ministerstvo dopravy v pondelok 1. februára informovalo o tom, že za víťaznú ponuku na výstavbu obchvatu Bratislavy vybralo tú najlacnejšiu, ktorú predložilo združenie firiem na čele so španielskou spoločnosťou Cintra.

Sľubuje postaviť obchvat za viac ako štyri roky, pri ročnej splátke počas tridsaťročnej prevádzky cesty vo výške 56,72 milióna eur. Po tridsiatch rokoch by tak mal obchvat stáť celkovo približne 1,7 miliardy eur.

„Chcem poprosiť, požiadať a vyzvať súčasnú vládu a premiéra, aby podpísali zmluvu s dodávateľom, lebo si myslíme, že ak sa to teraz nepodpíše, zas stratíme drahocenný čas,“ apelovala Ožvaldová na dnešnej tlačovej konferencii v Bratislave. Kým sa vytvorí nová vláda, môže sa totiž podľa nej stratiť niekoľko mesiacov.

„Prezentujeme vôľu občanov. Tých ľudí, ktorí dennodenne sedia v autách jeden a pol hodinu smerom do Bratislavy a jeden a pol hodinu smerom domov,“ doplnil Érsek. Pripravovaný obchvat Bratislavy má totiž tvoriť časť diaľnice D4 a aj rýchlostnej cesty R7. To by malo pomôcť aj obyvateľom regiónov na juh od hlavného mesta pri dochádzaní do Bratislavy.

Érsek ešte v tejto súvislosti vyzval túto aj budúcu vládu, aby vytvorila takzvaný generel dopravy. Ten by určil prioritné trasy diaľnic či rýchlostných ciest, ktoré je potrebné budovať čo najskôr, aby sa cesty nestavali chaoticky.

Prečítajte si tiež: O obchvate Bratislavy by mala rozhodnúť až nová vláda

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM