Rôzne

OBRAZOM: Z opusteného detského ihriska pod Hlavnou stanicou konečne zmizli odpadky

Detské ihrisko na Žabotovej ulici je síce naďalej nefunkčné a opustené, ale už to nie je taký strašný pohľad ako ešte prednedávnom. Uvidíme, dokedy v takomto stave vydrží.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Z opusteného detského ihriska pod Hlavnou stanicou konečne zmizli odpadky
7
Galéria

Nielen samotná budova hlavnej stanice, ale aj jej okolie pôsobí v mnohých prípadoch hrozným dojmom. Reč je napríklad o zanedbanom detskom ihrisku na Žabotovej ulici, hneď vedľa električkovej trati. Priestor, ktorý by sme ešte pred niekoľkými dňami mohli prirovnať k malému smetisku, sa nečakane zmenil.

Takto to tu vyzeralo minulý rok, kedy sme o opustenom detskom ihrisku písali po prvýkrát.

Neporiadok zmizol

Ihrisko je síce stále pre verejnosť neprístupné a detské preliezačky nefunkčné, ale aspoň už do očí Bratislavčanov a turistov nebije to množstvo odpadu, ktoré sa tu ešte prednedávnom nachádzalo. Kto za týmto činom stojí, sa nám, bohužiaľ, nepodarilo zistiť. Každopádne mu môžeme byť vďační aj za túto „malú“ zmenu k lepšiemu.

Kedysi obľúbený staromestský verejný priestor chátra už od roku 2006. Detské prvky sa postupne rozpadli, začali sa tu hromadiť odpadky a domov si v parčíku našli aj bezdomovci.

Priestor detského ihriska je štátny a v správe Železníc Slovenskej republiky (ŽSR). „Od roku 2006 sú pozemky predmetom rámcovej zmluvy medzi ŽSR a firmou Transprojekt s. r. o., v zmysle ktorej boli pozemky odovzdané do užívania nájomcovi. ŽSR z tohto dôvodu momentálne nemôžu týmito pozemkami inak disponovať,“ povedala nám minulý rok hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

A keďže železnice vlani na jeseň odstúpili od rámcovej zmluvy so spoločnosťou Transprojekt s. r. o., svitá aj zanedbanému ihrisku na lepšie časy.

Detské ihrisko na Žabotovej
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM