Rôzne

Čo bude so schátraným a opusteným ihriskom na Žabotovej?

Ihrisko na Žabotovej ulici pri Hlavnej stanici je dlhé roky zanedbané, opustené a plné špiny. Aký bude jeho osud?

Ilustračný obrázok k článku Čo bude so schátraným a opusteným ihriskom na Žabotovej?
7
Galéria

Niektorí si ešte možno pamätáte na časy, kedy bolo detské ihrisko pri Hlavnej stanici funkčné a udržiavané. V minulosti patrilo medzi obľúbené staromestské oddychové priestory pre rodičov s deťmi. Jeho súčasný stav vás rozhodne nepoteší.

Odpad, špina, bezdomovci

Ihrisko chátra približne od roku 2006. Detské prvky sa postupne rozpadávali, začali sa tu hromadiť odpadky a domov si tu našli aj bezdomovci.

Minulý rok sa areál nachvíľu prebral k životu. Odpad bol odvezený, tráva pokosená a rozbitý domček ozdobený graffitmi nanovo natreli. Podľa informácii to bola iniciatíva oproti stojaceho Hotela Mercure, lebo sa hanbili, aký výhľad majú ich hostia

Dnes je ihrisko opäť v katastrofálnom stave. V areáli sa nachádzajú popadané konáre stromov, odpadky, staré oblečenie, ktoré tu ponosili a nechali bezdomovci, posprejovaný domček plný špiny, polámané lavičky či nefunkčné detské preliezačky. Opustený a zanedbaný priestor pôsobí ako päsť na oko pre turistov, ktorí vystupujú na vlakovej stanici.

Čo bude ďalej

Priestor ihriska je štátny a v správe železníc (ŽSR). „Od roku 2006 sú pozemky predmetom rámcovej zmluvy medzi ŽSR a firmou Transprojekt s. r. o., v zmysle ktorej boli pozemky odovzdané do užívania nájomcovi. ŽSR z tohto dôvodu momentálne nemôžu týmito pozemkami inak disponovať,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Zmluva s investorom, ktorú malo mesto uzatvorenú, platila do konca roka 2016. Mestskí poslanci ešte na jeseň 16. novembra na zasadnutí mestského zastupiteľstva podporili návrh vedenia mesta na nepredĺženie zmluvy.

Čo bude s ihriskom v najbližších mesiacoch je nateraz otázne. „ŽSR aktuálne komplexne riešia po právnej stránke celú zmluvu medzi ŽSR a firmou Transprojekt a zvažujú všetky možnosti, ktoré v tejto veci pripadajú do úvahy,“ dodala hovorkyňa.

Schátrané ihrisko na Žabotovej ulici
7
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM