Správy

A. Danko otvoril DOD, do parlamentu prišli stovky zvedavcov i exprezident Schuster, FOTO

Priestory Národnej rady (NR) SR, rokovacia sála aj poslanecké kluby sú v nedeľu otvorené verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku A. Danko otvoril DOD, do parlamentu prišli stovky zvedavcov i exprezident Schuster, FOTO
11
Galéria
Zdroj: TASR

Deň otvorených dverí (DOD) v parlamente sa v nedeľu začal príhovorom predsedu NR SR Andreja Danka (SNS). Návštevníkov privítal podľa svojich slov v mene koalície aj opozície a zaželal im priateľskú atmosféru. Pri príležitosti Dňa Ústavy SR osobitne privítal na podujatí aj bývalého prezidenta Rudolfa Schustera.

Vztýčenie vlajky i program

„Som presvedčený, že takýto deň otvorených dverí má svoj význam, pretože tu máte možnosť reálne vidieť ľudí, ktorých vídavate v televízii, reálne vidieť ich prácu,“ skonštatoval Danko v príhovore.

Návštevníkom okrem pozitívnej energie a priateľskej atmosféry poprial aj to, aby sa im podarilo stretnúť s politikmi, s ktorými by sa chceli porozprávať.

Na poludnie sa v rámci dňa otvorených dverí po prvý raz oficiálne vztýči štátna vlajka na stožiar pred budovou parlamentu. Slávnostného ceremoniálu sa zúčastní aj predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD).

Návštevníkov okrem prehliadky budovy parlamentu čaká aj sprievodný program, napríklad ukážky techniky Úradu na ochranu ústavných činiteľov či polície a záchranných zložiek.

Vystúpia folklórne súbory aj hudba Ministerstva obrany SR. Návštevníci sa môžu stretnúť s viacerými politikmi. Pre deti je otvorený detský kútik.

Sprievodný program je pripravený aj v priestoroch Bratislavského hradu. Návštevníci si môžu pozrieť dynamické ukážky a prehliadku Policajného zboru SR, ale aj záchranných zložiek. Naplánovaná je aj výstava pri príležitosti Dňa Ústavy SR a ďalšie tematické podujatia.

Oslavy aj na Štrkovci

Amfiteáter pri Štrkoveckom jazere v bratislavskom Ružinove ožije v nedeľu popoludní folklórom. Konať sa tu bude totiž festival Folkfest pri príležitosti Dňa Ústavy SR.

Od 14.30 h vystúpia v amfiteátri detské folklórne súbory Krpčiarik, Gerulata, Viničné, Závod a Pezinok. Divákom sa predstavia aj folklórne skupiny Závod, Viničné a Folkduoplus, ako aj folklórne súbory Nadšenci, Slovenskí rebeli, Trenčan, Gymnik a Karpaty. Podujatie organizujú Matica slovenská, Klub žien Marína a mestská časť Ružinov.

DOD v NRSR 1. september 2019
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM