Eliška Šándorová Správy

Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Vybral si jeden Dankov stožiar?, VIDEO

Západným Slovenskom sa počas noci prehnala silná búrka, ktorá bola sprevádzaná aj intenzívnou bleskovou aktivitou. Jeden mal zasiahnuť aj stožiar pred Národnou radou Slovenskej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Na západe Slovenska udrelo viac ako 15-tisíc bleskov. Vybral si jeden Dankov stožiar?, VIDEO
Zdroj: Adam Kováč

Divoká noc na západe! Touto oblasťou sa podľa iMeteo.sk počas noci prehnala silná búrka, ktorá bola sprevádzaná aj intenzívnou bleskovou aktivitou.

Tisíce bleskov

Ako informuje portál, do približne piatej ráno udrelo na západe viac ako 15-tisíc bleskov, pričom drvivá väčšina z nich prišla po druhej ráno. Svoju zásluhu mal na tejto skutočnosti aj vlhký a teplý vzduch podporujúci tvorbu a šírenie búrok.

Internetom sa začala šíriť informácia, že blesk si „vybral“ nový stožiar, ktorý dal pred Národnú radu postaviť jej predseda Andrej Danko.

Keďže svetelné divadlo na oblohe láka najmä fotografov, jednému z nich sa podarilo zachytiť, ako silný blesk trafil práve 30-metrové dielo, ktoré len pred pár dňami vztýčili pred budovu parlamentu. Hoci sa kancelária Národnej rady ešte nevyjadrila, video fotografa Adama Kováča to na prvý pohľad jasne dokazuje.

„Fotil som cielene oblohu s bleskami. Dve hodiny som bol s mojim bratom fotografom na „stande“," citujú fotografa TVnoviny.sk.

Trafilo Dankov stožiar?

Internetom sa informácia o zásahu stožiara šíri doslova ako blesk. Mnohí tvrdia, že v skutočnosti ide o elektrický stĺp. Nechýbajú ani vtipné komentáre na sociálnej sieti či v komentároch pod článkami:

  • „Národný bleskozvod!“
  • „Ten blesk bol z druhej strany hradu a nie, kde je stožiar pred parlamentom!“
  • „Dankozvod!“
  • „Nad hradom sa blýska, Danko stožiar stíska, Postavme sa bratia, veď ho oni trafia Slováci ožijú…“
  • „Pri najbližšej búrke povinný tanec celého parlamentu okolo stožiara.“

Ironicky sa už vyjadril Alojz Hlina, predseda KDH. „Vyzerá to, že vrcholné technické dielo, ktoré vzniklo aj vďaka cezhraničnej spolupráci s Maďarskou republikou privítala aj matka príroda. Dúfam, že tento krst nebude mať vplyv na ten geniálny upínací mechanizmus a hlavne to ťažítko aby nebolo poškodené,“ napísal na svojom profile.

Trafilo stožiar? Pozrite si spomínané video TU:

Zdroj: Facebook

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM