Rôzne

Novým riaditeľom dopravy Bratislavského kraja je Michal Halabica

Bratislavská župa našla nového riaditeľa dopravy. Spomedzi 11 záujemcov vybrali Michala Halabicu.

Ilustračný obrázok k článku Novým riaditeľom dopravy Bratislavského kraja je Michal Halabica
6
Galéria
Zdroj: TASR

Novým riaditeľom Odboru dopravy Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) je od dnešného dňa (12. 3.) Michal Halabica. Spomedzi 11 záujemcov ho vybrala komisia zložená zo zástupcov úradu a nezávislých odborníkov. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Doprava je pre župu prioritou. Verím, že s novým riaditeľom budeme usilovne pracovať a využijeme všetky možnosti a potenciál na zlepšenie dopravnej situácie v kraji. Ďakujem všetkým uchádzačom, ktorí sa prihlásili. Všetci boli pripravení a pozitívne hodnotím aj ich prezentované návrhy. Ale víťaz môže byť len jeden,“ vyjadril sa bratislavský župan Juraj Droba.

Kto je Michal Halabica?

Michal Halabica má za sebou dlhoročné skúsenosti na vedúcich pozíciách v Slovenskej správe ciest, Národnej diaľničnej spoločnosti a štyri roky bol Generálnym riaditeľom sekcie cestnej dopravy a pozemných komunikácií na Ministerstve dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

Počas pôsobenia na ministerstve koordinoval aj jednotlivé stupne prípravy výstavby diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, podieľal sa na spracovaní a schválení Strategického plánu rozvoja dopravnej infraštruktúry pre roky 2014 – 2020 a spolupracoval v oblasti legislatívy, noriem a rezortných predpisov v oblasti cestnej premávky.

Medzi hlavné náplne práce riaditeľa Odboru dopravy patrí nielen organizácia činnosti odboru, ale najmä koncepčné a metodické riadenie strategických materiálov a metodické riadenie investičnej činnosti samosprávneho kraja v oblasti dopravy.

Odborná komisia

Do výberového konania sa prihlásilo jedenásť uchádzačov. Po splnení podmienok úspešní uchádzači odprezentovali pred odbornou komisiou svoj návrh Koncepcie rozvoja dopravy Bratislavského kraja na roky 2018 – 2022.

V odbornej výberovej komisii boli poslanci BSK Ján Buocik (predseda Komisie dopravy BSK) a Jozef Uhler (predseda Komisie dopravy a informačných systémov v Bratislave), ďalej vicežupanka zodpovedná za oblasť dopravy Alžbeta Ožvaldová a vicežupanka Elena Pätoprstá zodpovedná za oblasť ekológie, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy Zuzana Horčíková, starosta bratislavských Vajnôr Ján Mrva, za iniciatívu Za efektívnu a ekologickú dopravu boli v komisii Martin Kugla, Michal Feik z iniciatívy Bratislava INAK, za úrad BSK boli v komisii riaditeľ úradu Marián Viskupič a poradca predsedu BSK Branislav Masarovič a jedenástym členom komisie bol tímlíder SAS pre oblasť dopravy – Miroslav Ivan.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM