Aktualizované Nina Táborská Rôzne

Linka č. 801 bude po novom premávať už len po ŽST Rusovce, avšak častejšie

Starostovia rakúskych prihraničných obcí a zástupcovia magistrátu hlavného mesta Bratislavy pre dopravu rokovali o možnosti zlepšiť spojenie medzi rakúskymi a slovenskými prihraničnými obcami. Potvrdil to starosta Wolfsthalu Gerhard Schödinger, podľa ktorého bolo stretnutie konštruktívne.

Ilustračný obrázok k článku Linka č. 801 bude po novom premávať už len po ŽST Rusovce, avšak častejšie
Zdroj: TASR

„Na rokovaní sme riešili v prvom rade možnosti zlepšenia prepojenia linkou č. 901, ktorá spája Bratislavu s dolnorakúskymi obcami Wolfsthal a Hainburg,“ potvrdil poslanec mestského zastupiteľstva hlavného mesta a zároveň vicestarosta mestskej časti Bratislava-Jarovce Jozef Uhler s tým, že naň prišli aj starostovia Burgenlandu, ktorí deklarovali záujem o novú autobusovú linku medzi Bratislavou a prihraničnými obcami Burgenlandu.

„Starosta obce Edelstal Gerald Handig prisľúbil, že detaily spresní po konzultáciách s predstaviteľmi burgenlandských obcí Edelstal, Kittsee, Pama a Deutsch Jahrndorf,“ doplnil Uhler a dodal, že zatiaľ čo budú prebiehať rokovania pracovníka magistrátu na Oddelení koordinácie územných systémov Mareka Dinku so starostami Jaroviec, Rusoviec a Čunova, Dopravný podnik Bratislava vypracuje variantné návrhy riešenia takejto linky.

„Do úvahy prichádza aj zmena trasovania linky č. 801, ktorá by v budúcnosti mohla premávať na trase Rajka-Rusovce-Jarovce-Kittsee-Edelstal,“ uzavrel Uhler.

Medzinárodná autobusová linka č. 901, ktorá premáva z Bratislavy do Hainburgu, má platnú licenciu do roku 2018. Dovtedy bude premávať za súčasných podmienok. Linke č. 801, ktorá spája Rajku s Bratislavou, vydali 21. septembra na žiadosť DPB novú licenciu.

Podľa pripraveného návrhu magistrátu hlavného mesta sa preprava cestujúcich linkou č. 801 obmedzí len na trasu Rusovce-Rajka-Rusovce.

Linka č. 801

Regionálna linka č. 801 medzi Rajkou a Bratislavou bude od 1. októbra premávať po skrátenej trase, avšak so zvýšeným počtom spojov. Na slovenskej strane bude linka vychádzať i končiť na zastávke ŽST Rusovce, kde cestujúci smerujúci do iných častí Bratislavy budú môcť prestúpiť na spoje MHD.

Linka č. 801 doteraz premávala v hodinových intervaloch. „Podľa nového cestovného poriadku od 1. októbra bude cezhraničný spoj premávať v rannej a popoludňajšej špičke každú polhodinu, v ostatných časoch a počas víkendu pôjde každú hodinu,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

„Ďalšie zmeny sa týkajú faktu, že na návrh magistrátu hlavného mesta bude linka premávať len po ŽST Rusovce,“ uviedla.

„Linka č. 90 bude mať základnú trasu skrátenú od nového SND po ŽST Rusovce a bude zabezpečovať prípoje od nového SND k spojom linky č. 801 do Rajky a späť,“ vysvetlila Volfová. V súvislosti s nadväznosťou spojov na spoj z Rajky boli upravené aj cestovné poriadky liniek č. 91 a 191.

Podrobnosti možno nájsť na internetovej stránke DPB.

Prečítajte si tiež:

Autobusová linka medzi Rajkou a Bratislavou má stále nejasný osud

Osud autobusu číslo 801 je stále neistý! DPB požiadal o novú licenciu na linku z Rajky po ŽST Rusovce

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM