Adriana Banásová Správy

Autobusová linka medzi Rajkou a Bratislavou má stále nejasný osud

Aká bude trasa medzinárodnej autobusovej linky Bratislava-Rajka-Bratislava a za akú cenu pre cestujúcich, ktorí bývajú za hranicami Slovenska, je stále otvorené. Potvrdila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava (DPB) Ivana Vachová.

Ilustračný obrázok k článku Autobusová linka medzi Rajkou a Bratislavou má stále nejasný osud
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Nie sme proti tomu, aby sa zachovala táto linka s jej pôvodnou trasou, ale pri inom financovaní, kde by cestovné muselo zabezpečiť plné náklady prevádzkovania linky“, uviedla Vachová s tým, že DPB, a.s. na prevádzkovanie linky zdroje nemá, pretože linka je stratová.

„Navyše sme dostali aj od mesta dotáciu zníženú o 3,5 milióna eur a nechceme dopustiť, aby sa tu vytvárali ďalšie straty," zdôvodnila Vachová s tým, že DPB navrhol prevádzkovanie linky v úseku Rajka – ŽST Rusovce s priamou nadväznosťou na dostupné linky MHD.

„V najbližších dňoch by mali prebehnúť rokovania medzi magistrátom a DPB o cene za cestovné lístky pre cestujúcich,“ potvrdila hovorkyňa hlavného mesta Bratislava Ivana Skokanová s tým, že mesto má záujem, aby cestujúci platili čo najmenej.

Podľa návrhu zmluvy, ktorú dostali dotknuté prihraničné obce, ďalej do Bratislavy cez Most Apollo na konečnú autobusovú zastávku Nové SND bude jazdiť už len autobusový spoj č. 90, povedal vicestarosta Jaroviec Jozef Uhler.

„V návrhu zmluvy sa však ráta s tým, že autobusový spoj č. 90 bude jazdiť v špičke každú pol hodinu, teda že sa jeho časový interval zrýchli.“

Autobus č. 801 bude mať konečnú na zastávke – Rusovce-Železničná stanica, kde zastavuje aj linka č. 90. Na tú cestujúci prestúpia, ak budú chcieť cestovať ďalej do Bratislavy. Zmena v cestovnom poriadku mala nastať už od 1. októbra. Tento termín sa posunul a linka 801 bude fungovať v starom režime do konca novembra.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM