Eva Sládková Správy Samospráva

Novomestské peklo: Ľudia sú z príšerného hluku zúfalí, nepomohla ani polícia + VIDEO

Obyvatelia bytov v okolí Račianskej ulice sú často vystavení príšernému hluku počas celej noci.

Ilustračný obrázok k článku Novomestské peklo: Ľudia sú z príšerného hluku zúfalí, nepomohla ani polícia + VIDEO
Zdroj: odkazprestarostu.sk

O hluku, ktorý obyvateľov Nového Mesta trápi, sme už v Bratislava24 písali. Ľudia sú zúfalí a nevedia, na koho sa obrátiť. Jeden z nich dokonca nahral usvedčujúce video, len aby kompetentných presvedčil, že si ľudia naozaj nevymýšľajú.

Peklo

"Prišiel som sem zo Škandinávie, kde mám prechodné bydlisko, a na ulici, kde bývam, je úplný pokoj. Môžete spať aj pri otvorenom okne. To, čo teraz zažívam, je peklo, pred ktorým sa nedá ujsť a trvá to už roky, akurát, že až teraz som sa s tým rozhodol urobiť koniec. Hluk je všade a nikdy neviete, kedy príde. Niekedy sa začne o 19:00 a trvá do druhého dňa do 10:00 hod. Volal som aj mestskú políciu, nič nepomohlo,“ vraví zúfalý občan Nového Mesta.

Na Bratislava24 sa obrátila aj druhá Novomešťanka Jana. Dúfala, že samospráva ľuďom pomôže, no odpoveď starostu Rudolfa Kusého ju sklamala. Poslala mu aj video, na ktorom počuť hluk. Ľudia nevedia, na koho sa majú v tejto veci obrátiť a tak celkom prirodzene volajú samosprávu, ktorá im je najbližšie.

Pred časom nám k téme napísal hovorca Nového Mesta Marek Tettinger, že kontrou hluku má na starosti Regionálny úrad verejného zdravotníctva. „Ak je to opodstatnené, uložia zodpovednému prevádzkovateľovi povinnosť vykonať nápravné opatrenia, ktorých splnenie následne od prevádzkovateľa vymáhajú aj prostredníctvom sankčných postihov,“ dodal.

Datacentrum

Ľudia sú presvedčení, že hluk ide z Datacentra na Račianskej ulici. Hovorca Slovak Telekom Pavel Ďurík nám však povedal, že žiadnu sťažnosť neevidujú. "Občania sa však môžu vždy obrátiť s otázkou, či požiadavkou aj priamo na nás, či už na našom webe, cez mobilnú aplikáciu alebo telefonicky na našej zákazníckej linke,“ vyzval obyvateľov.

Novomešťania však nechápu, ako to, že sa problém do spoločnosti nedostal, pretože naň upozornili na stránke Odkaz pre starostu už dávnejšie. Každopádne na podnet Bratislava24 skúsia so žiadosťou o pomoc osloviť miestnych poslancov a plánujú sa obrátiť aj priamo na Slovak Telekom.

Problém budeme aj ďalej sledovať.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM