KAW Rôzne

Novinka na Miletičke: Špeciálny kôš na cigaretové "špaky"

Experiment je založený na princípe "postrčenia", ktorý ľudí motivujete cez malé formy pozitívnych a nepriamych podnetov k zmene správania.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na Miletičke: Špeciálny kôš na cigaretové "špaky"
4
Galéria
Zdroj: Ružinovské Echo

V Lamači začiatkom januára nainštalovali netradičnú nádobu na „špaky“. Popolník by mal ľudí naviesť na to, aby cigaretový ohorok nehodili na zem, ale do špeciálnej nádoby. Zaujímavá bratislavská novinka sa objavila už aj pri trhovisku na Miletičovej ulici.

Bilbordy alebo zeleň?

Na autobusovej zastávke Miletičova pribudol „popolník“, ktorý ľudí vyzýva „zahlasovať“ do nádoby a nehodiť ohorok z cigarety na zem. Otázka je úplne jednoduchá – pýta sa, čo by ľudia privítali na plote trhoviska. Fajčiari sa môžu rozhodnúť a zahlasovať za bilbordy alebo zeleň.

Experiment s „poplníkom“ je založený na princípe postrčenia, ktorý ľudí motivujete cez malé formy pozitívnych a nepriamych podnetov k zmene správania.

Podobné nádoby na cigaretové ohorky sú v zahraničí pomerne rozšírené a objavili sa už aj aj iných slovenských mestách. Budeme sledovať, či fajčiarov zaujali a zastávka zostane čistejšia ako pred ich inštaláciou.

Foto: Katka Hajduova

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

"Popolníky" na Miletičke a v Lamači
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM