KAW Rôzne Správy

Fajčenie škodí zdraviu. A na zastávke MHD hrozí aj mastnou pokutou

Ak patríte k vášnivým fajčiarom, mali by ste si dávať dobrý pozor, kde si zapálite. Na niektorých miestach v Bratislava týmto zlozvykom riskujete pokutu.

Ilustračný obrázok k článku Fajčenie škodí zdraviu. A na zastávke MHD hrozí aj mastnou pokutou
4
Galéria
Zdroj: TASR

Každý fajčiar dôverne pozná „privolávaciu“ cigaretku. Keď si zapálite, do minúty vraj príde váš autobus. Odporúčame však toto pravidlo skúšať čo najďalej od zastávky. Podľa litery zákona totiž môžete fajčiť až viac ako štyri metre od nástupišťa, inak vám hrozí mastná pokuta.

„Podľa zákona o ochrane nefajčiarov je zakázané fajčiť na nástupištiach, zastávkach MHD a to až do vzdialenosti štyri metre od vymedzenej plochy nástupíšť. Kto tento zákaz poruší, dopúšťa sa priestupku, za ktorý môže mestská polícia uložiť blokovú pokutu do výšky 33 eur,“ pripomína hovorkyňa bratislavskej mestskej polície Ľubomíra Miklovičová.

Bez cigarety aj v Medickej záhrade

Mestská polícia môže v súvislosti s ochranou nefajčiarov kontrolovať dodržiavanie zákazu fajčiť na zastávkach MHD ako aj na miestach, kde to zakazuje všeobecne záväzné nariadenia.

„V hlavnom meste napríklad všeobecne záväzné nariadenie mestskej časti Bratislava – Staré Mesto zakazuje fajčiť v Medickej aj v Grassalkovichovej záhrade,“ dodáva Miklovičová.

Podľa policajnej hovorkyne mestskí policajti kontrolujú dodržiavanie zákona o ochrane nefajčiarov denne.

Špaky v okolí bytoviek
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM