Rôzne

Nové multifunkčné detské ihrisko v Rači by malo byť hotové do konca júla

Vstup na moderné multifunkčné ihrisko pre deti aj dospelých bude bezbariérový. Nebude chýbať ani sanitárny kontajner.

Ilustračný obrázok k článku Nové multifunkčné detské ihrisko v Rači by malo byť hotové do konca júla
Zdroj: TASR

Na revitalizáciu ihriska na Hubeného ulici tlačili obyvatelia Rače už niekoľko rokov. A konečne sa dočkali. Práce na Hubeného ulici sa znova rozbehli! Vznikne tam moderné multifunkčné ihrisko pre deti i dospelých.

Nové ihrisko

Do začiatku leta plánuje Rača ukončiť veľkú rekonštrukciu detského ihriska na Hubeného ulici, kde sa už koncom roka realizovali výkopové práce pre inžinierske siete.

Stavebník Energy Real s. r. o. plánuje do 10. júla ukončiť všetky stavebné práce a do konca júla chcú osadiť už aj obslužné kontajnery a hracie a fitnes prvky. „V súčasnosti sa na mieste realizuje kanalizačná a vodovodná prípojka od ulice A. Murína,“ informuje Rača na svojom webe.

Deti sa môžu tešiť na množstvo hracích prvkov, napríklad psa či auto na pružine, reťazovú hojdačku, ale aj vežu so šmýkačkou, piškvorky, pieskovisko či dokonca rebrík s lezeckou stenou. Pre väčších bude na ihrisku k dispozícii stolnotenisový stôl, fitnes prvky či petang.

Nebudú chýbať ani toalety, ktoré nájdete v jednom z obslužných kontajnerových domčekov. Druhý bude pravdepodobne slúžiť ako malý bufet. V prvej etape pribudne aj vonkajšie osvetlenie, osvetlenie hracích plôch, opraví a doplní sa existujúci mobiliár, vybuduje sa aj pitná fontánka. Vstup na ihrisko aj celý areál bude bezbariérový.

Ihrisko by malo byť hotové do konca júla.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM