Adriana Banásová Správy

Nesrovnal prijal predstaviteľov cirkví: „Cirkev je dôležitou súčasťou kultúrneho, spoločenského a politického života mesta,“ uviedol

V Primaciálnom paláci prijal Ivo Nesrovnal predstaviteľov cirkví a náboženských spoločností na Slovensku, novú tradíciu založil primátor len minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Nesrovnal prijal predstaviteľov cirkví: „Cirkev je dôležitou súčasťou kultúrneho, spoločenského a politického života mesta,“ uviedol
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal spoločne s riaditeľom Magistrátu hl. mesta SR Bratislavy Martinom Maruškom prijali včera v reprezentatívnych priestoroch bratislavského Primaciálneho paláca vedúcich predstaviteľov cirkví a náboženských spoločností v Slovenskej republike.

Nová tradícia

Ide o novú tradíciu spoločenských stretnutí, ktorú založil minulý rok ako nový primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal. Sviatočné stretnutie s najvyššími predstaviteľmi cirkví a náboženských spoločností, ktoré pôsobia na Slovensku – so sídlom v Bratislave – na konci kalendárneho roka je vhodnou príležitosťou na zosumarizovanie vzťahov hlavného mesta s cirkvami a náboženskými spoločnosťami v SR i na upevnenie ďalšej spolupráce. N

a stretnutí primátor Nesrovnal vyjadril potešenie, že sa takéto stretnutie opätovne koná aj tento rok.

„Stretávame sa v predvianočnom čase, kedy sa všetci oveľa viac zaoberáme rodinnými a duchovnými hodnotami a niekedy hľadáme odpovede aj na neľahké otázky života. Rozhovor s predstaviteľmi cirkví je vzácnou príležitosťou pozrieť sa na svet a udalosti z iného rozmeru,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal s tým, že cirkev je dôležitou súčasťou kultúrneho, spoločenského, ale aj politického života hlavného mesta.

Bilancovanie uplynulého roku a výzvy do nového

Na stretnutí sa hovorilo najmä o bilancovaní uplynulého roku. Primátor Ivo Nesrovnal zbilancoval rok 2015 najmä z pohľadu hlavných priorít mesta, ktorými bol projekt Nosného systému MHD do Petržalky, príprava parkovacej politiky, modernizácia el. trate na Hlavnú stanicu, vyriešenie situácie týkajúce sa chátrajúceho objektu PKO či konsolidácia mestských financií.

Primátor zároveň informoval zúčastnených o výzvach Bratislavy v roku 2016, pričom medzi najväčšie výzvy budúceho roku bude podľa neho patriť nepochybne najmä príprava mesta na predsedníctvo SR v Rade EÚ či zavedenie parkovacej politiky. Na stretnutí sa tiež prítomní dohodli na spolupráci týkajúcej sa pomoci ľuďom bez domova.

Pozvanie primátora prijali bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko, ktorý zastupoval arcibiskupa Mons. Stanislava Zvolenského, generálny biskup Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania Miloš Klátik, bratislavský eparcha gréckokatolíckej cirkvi Vladyka Peter Rusnák a prvý rabín Židovskej náboženskej obce Bratislava Baruch Myers.

Prečítajte si tiež: Osamelí Bratislavčania obedovali s Ivom Nesrovnalom, pozvanie k sviatočnému stolu prijalo vyše 70 ľudí

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM