Adriana Banásová Správy

Osamelí Bratislavčania obedovali s Ivom Nesrovnalom, pozvanie k sviatočnému stolu prijalo vyše 70 ľudí

Primátor Ivo Nesrovnal dnes pozval k sviatočnému stolu osamelých občanov mesta, aby si spoločne vychutnali vianočnú atmosféru. Tradičné spoločenské podujatie sa konalo v Justiho sieni Primaciálneho paláca, kde sa okrem panujúcej sviatočnej nálady podávali aj vianočné jedlá a symbolické darčeky.

Ilustračný obrázok k článku Osamelí Bratislavčania obedovali s Ivom Nesrovnalom, pozvanie k sviatočnému stolu prijalo vyše 70 ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Pozvanie na akciu prijalo viac ako 70 osamelých Bratislavčanov.

Tradícia prizvať k štedrovečernému stolu osamelých občanov hlavného mesta bola založená v 90.-tych rokoch vtedajším primátorom P. Kresánkom. Bez výnimky sa toto spoločenské podujatie traduje každoročne.

„Nie každý má v tomto vianočnom období možnosť stráviť vianočný čas so svojou rodinou. Aj takýmto spôsobom tak chceme spestriť Vianoce našim seniorom, ktorí by inak vianočné sviatky trávili sami. Som rád, že si môžeme spolu vychutnať čaro Vianoc a spoločne si pripomenúť, že tento vianočný čas je predovšetkým o spolupatričnosti a prejavení vzájomnej úcty, rešpektu a lásky,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V Justiho sieni vytváral sviatočnú atmosféru vianočný stromček a počas obeda zneli vianočné koledy. Tradičné jedlá ako oplátky s medom, ovocie, oriešky, kapustnica, vyprážaná ryba/rezeň so zemiakovým šalátom a ďalšie dopĺňali vianočné pohostenie. Každý z osamelých Bratislavčanov dostal k záveru symbolický darček.

Pred večerou sa spolu s rímskokatolíckym kňazom Milanom Hudačkom a evanjelickou farárkou Erikou Hlačokovou všetci spolu pomodlili a po sviatočnom obede využili možnosť na neformálne rozhovory.

Prečítajte si tiež: Poznáte najúspešnejších športovcov Bratislavy za rok 2015? Mesto im aj tento rok udelilo ocenenie

Ivo Nesrovnal pozval osamelých Bratislavčanov za sviatočný stôl
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM