Alexandra Húsková Rôzne

Nemecký veslársky klub oživilo legendárne auto Delorean a návrat do budúcnosti

Už siedma prezentácia zoskupenia Spots7 sa konala tentokrát v Nemeckom Veslárskom klube. V opustenej budove Nemeckého veslárskeho klubu v Bratislave sa stretli fanúšikovia filmovej trilógie z 80. rokov, aby cestovali v čase. Pomohol im k tomu aj legendárny DeLorean.

Ilustračný obrázok k článku Nemecký veslársky klub oživilo legendárne auto Delorean a návrat do budúcnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Niekoľko desaťročí nepoužívaná budova Nemeckého veslárskeho klubu ponúka z najvyššej terasy aj krásny výhľad na Dunaj a Bratislavský hrad.

Siedme tohtoročné Spots – podujatie, ktoré spája netradičné miesta a umenie, symbolicky oslávilo príchod budúcnosti 21. októbra 2015, presne na deň a v duchu kultového filmu Back to the future II.

Pomohlo im k tomu množstvo rekvizít, najvýznamnejším kúskom, ktorý sa podarilo organizátorom zohnať bol automobil DeLorean, do posledného „šróbiku“ zreparovaný a v 100 percentnom autentickom stave.

V podzemí Nemeckého veslárskeho klubu zaparkoval originálny stroj času – automobil DeLorean

DMC, jediný na Slovensku. Bol vyrobený v úplne prvej prototypovej sérii ako 201. kus z približne 9 000 kusov, z ktorých dodnes existuje už asi len polovica.

Jeho oprava do 100 percentného autentického stavu trvala štyri roky! Nadšenci si mohli prezrieť aj rekvizity z filmu, informačný panel o značke DeLorean vrátane kuriozít a nástennú fotodokumentáciu rekonštrukcie vystaveného vozidla.

Spolu s kalifornskou ŠPZ „Outatime“, replikou Hoverboardu, Martyho čiapkou a vestou z budúcnosti, fotografiou miznúcich súrodencov, či historickou fotografiou Martyho a doktora Browna pri hodinách.

DeLorean vytvoril dokonalú atmosféru filmu Back to the future. Pred budovou veslárskeho klubu zaparkoval aj autentický Volkswagen bus T2, ktorý sa tiež objavil vo filme.

Do „budúcnosti“ podľa predstáv tvorcov film preniesla zúčastnených aj hudba v podaní DJov Tagera & Vixa, ktorí sa zamerali najmä na vypaľovačky z 80. rokov a tracky z filmu.

V samostatnej miestnosti s dvoma obrazovkami sa dali sledovať videá s pokusmi o zostrojenie hoverboardu, či zostrih deviatich vecí, ktoré ste o jednom z najkultovejších diel 80. rokov nevedeli.

„Jedinečná atmosféra klubu s hlavnou hviezdou večera – DeLoreanom sa postarali o splnený sen mnohých. Podujatia Spots budú pokračovať aj v roku 2016,“ uviedla Ivana Šureková.

„Spots – Unique places to celebrate“ sa venuje prezentácii umenia na jedinečných miestach, o ktorých väčšina ľudí ani nevie, prípadne je nereálne sa tam dostať.

Prečítajte si aj: OBRAZOM: Cyklosalón na zabudnutom kúpalisku Vydrica

Návrat do budúcnosti v Nemeckom veslárskom klube
24
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM