Rôzne

Na jeseň bude Bratislava hostiť medzinárodný jazykový festival

Chceli by ste sa bezplatne zúčastniť rýchlokurzov jazykov, prednášok, súťaží, diskusií alebo kvízov? Jazykový festival priblíži verejnosti bohatosť a pestrosť jazykov.

Ilustračný obrázok k článku Na jeseň bude Bratislava hostiť medzinárodný jazykový festival
Zdroj: pixabay

V Bratislave sa tento rok uskutoční jazykový festival, ktorého cieľom je priblížiť verejnosti bohatosť a pestrosť jazykov, prezentovať najnovšie trendy vo výučbe cudzích jazykov a ponúknuť priestor pre jazykové školy. Bude sa konať 28. a 29. septembra.

Rýchlokurz zdarma

V rámci programu sa návštevníci budú môcť bezplatne zúčastniť rýchlokurzov jazykov, prednášok, súťaží, diskusií alebo kvízov a spoznať domácich aj zahraničných odborníkov na jazyky. Medzi hosťami bude napríklad francúzsky spevák Jean-Marc Leclerc, ktorý je zapísaný v Guinessovej knihe rekordov za najviacjazyčný koncert: spieval 22 piesní v 22 jazykoch. Najmladším hosťom festivalu bude päťročné dievčatko z Ruska, ktoré už teraz plynulo hovorí siedmimi jazykmi.

Občianske združenie Edukácia@Internet ešte predtým zorganizuje aj stretnutie polyglotov. Od stredy (30. mája) do nedele (3. júna) budú v rámci podujatia prebiehať prednášky, workshopy a rôzne aktivity zamerané na zaujímavejšie a efektívnejšie metódy učenia. Malo by sa ho zúčastniť 500 polyglotov z celého sveta.

V roku 2017 sa toto podujatie v Bratislave konalo po prvý raz a zúčastnilo sa ho 458 ľudí z 52 krajín. Tým sa stalo najväčším stretnutím polyglotov na svete. Tento rok sa očakáva ešte vyššia účasť. Nad akciou prevzali záštitu ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR Martina Lubyová, bratislavský primátor Ivo Nesrovnal, rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo a bratislavský župan Juraj Droba.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM