Správy Samospráva

Na Dlhých Dieloch vzniklo nové športovisko pre deti aj mládež

V Karlovej Vsi pribudla nová športovo-cvičiaca plocha, ktorá má pritiahnuť deti i širokú verejnosť k pohybovým aktivitám.

Ilustračný obrázok k článku Na Dlhých Dieloch vzniklo nové športovisko pre deti aj mládež
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Karlovešťania sa môžu tešiť na ďalší verejný priestor, kde môžu tráviť voľný čas a zároveň si aj zašportovať. Už najbližšiu stredu slávnostne otvoria na Dlhých Dieloch novú športovo–cvičiacu plochu pre deti, mládež i celé rodiny.

Nachádza sa v športovom areáli za Základnou školou Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici vedľa futbalového ihriska. Na novovytvorenej športovej ploche nájdete gymnastické prvky pre deti od 7 do 12 rokov, a taktiež tri workoutové zariadenia pre všetkých záujemcov starších ako 15 rokov.

Pritiahnuť k športu mladých

Atraktívnejší športový areál má za cieľ pritiahnuť k športu viac ľudí, a najmä detí, ktoré nemajú toľko pohybu. Zvýšený pohyb v tomto priestore by mal zároveň znížiť možnosť podľahnúť drogám či iným návykovým látkam medzi mladými.

Plocha taktiež obohatí hodiny telesnej výchovy a ponúkne väčšie možnosti trávenia voľného času v poobedných hodinách a počas víkendov. Rovnako aj rodičia, ktorí v areáli zvyknú behávať, môžu svoje deti pokojne nechať na športovej ploche s vedomím, že sa im nič nestane.

Oficiálne otvorenie sa uskutoční 27. septembra o 17:00 hod. v športovom areáli na Majerníkovej ulici. Pre deti budú pripravené rôzne súťaže a dospelí a mládež sa môžu tešiť na predstavenie cvičenia na workoutových prvkoch.

O vytvorenie spomínanej športovej plochy sa postaralo Združenie rodičov a zástupcov žiakov na Základnej škole Alexandra Dubčeka, ktorých finančne podporili Rada vlády Slovenskej republiky, mestská časť Karlova Ves aj občania svojimi darmi.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM