Správy

Na cintorínoch i v krematóriu zakázali manipuláciu s otvoreným ohňom

Dôvodom zákazu sú meteorologické výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami. Zákaz sa týka aj rozsvecovania kahancov a sviečok a platí až do odvolania.

Ilustračný obrázok k článku Na cintorínoch i v krematóriu zakázali manipuláciu s otvoreným ohňom
12
Galéria
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Pre návštevníkov bratislavského krematória a cintorínov v správe Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy platí od piatka úplný zákaz manipulácie s otvoreným ohňom.

Horúce počasie

Dôvodom sú meteorologické výstrahy druhého stupňa pred vysokými teplotami. Informoval o tom riaditeľ Marianum – Pohrebníctvo mesta Bratislavy Radoslav Vavruš.

Zákaz manipulácie s otvoreným ohňom sa týka aj rozsvecovania kahancov a sviečok a platí až do odvolania.

Výstraha druhého stupňa

Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami pre Bratislavu platí v piatok od 15:00 h do 17:00 hod. V tomto čase sa ojedinele očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 stupňov Celzia. Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu by malo byť v hlavnom meste teplo aj počas víkendu (15. – 16. 6.).

V sobotu by sa mohli teploty vyšplhať na 36 stupňov Celzia. Výstraha druhého stupňa pred vysokými teplotami je vyhlásená od 14:00 do 17:00 hod. V nedeľu by mali teploty dosiahnuť maximálne 34 stupňov Celzia.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM