Rastislav Búgel Rôzne

Michal spravil NÁDHERNÉ fotky: Z Bratislavy mal zasnežené ALPY ako na dlani

Príroda sa niekedy postará o krásne prekvapenia. Svoje by o tom vedel povedať aj Michal, ktorému sa podarili parádne zábery.

Ilustračný obrázok k článku Michal spravil NÁDHERNÉ fotky: Z Bratislavy mal zasnežené ALPY ako na dlani
3
Galéria

Počas vianočných sviatkov sme zaznamenali viacero prírodných udalostí. Tohtoročné Vianoce totiž patrili medzi historicky najteplejšie. Priniesli tak extrémne rýchle topenie snehu, ktorý napadol pár dní pred sviatkami.

„Na Martinských holiach sa zasa vytvorila taká silná poľadovica, že sa z kopca doslova šmýkali autá. Včera bolo zasa možné nad Tatrami pozorovať veľmi krásnu dúhu a okrem toho priniesli Vianoce aj ďalší zaujímavý fenomén,“ píše server iMeteo.sk.

Z Bratislavy a z okolia hlavného mesta bolo dokonca možné pozorovať krásne zasnežené hrebene Álp.

Krásny výhľad

„Po prechode jednotlivých frontov došlo na západe vplyvom nasúvania výbežku vyššieho tlaku vzduchu k zmenšeniu oblačnosti a k prečisteniu vzduchu,“ informuje portál.

Vďaka súhre viacerých okolností tak bolo priamo z Bratislavy možné sledovať alpský vrch Schneeberg, ktorý dosahuje výšku vyše 2-tisíc m n.m.

„Tento jav je možné pozorovať niekoľkokrát do roka, no predovšetkým v zime, kedy sú hrebene východných Álp zasnežené, čím odrážajú svetlo,“ dodáva iMeteo.sk.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

FOTO: Michal odfotil z Bratislavy zasnežené Alpy
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM