Tomáš Stupavský Rôzne

Mestská časť Nové Mesto chce zatrhnúť výstavbu nových bytov pri železničnej stanici

Developerská spoločnosť Merius chce oproti jazeru Kuchajda a pred železničnou stanicou Nové Mesto vybudovať nový obytný komplex, ktorý by mal mať až 15 podlaží. Mestská časť je však proti, projekt sa totiž nezhoduje s územným rozhodnutím.

Ilustračný obrázok k článku Mestská časť Nové Mesto chce zatrhnúť výstavbu nových bytov pri železničnej stanici
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi železničnou stanicou a Tomášikovou ulicou by mala vyrásť budova s pôdorysom tvaru U. Ako uvádza portál reality.trend.sk, uvažuje sa, že nová stavba bude mať tri podzemné podlažia so 436 parkovacími miestami a prízemím, kde bude zakomponovaná občianska vybavenosť. Na ďalších 14. poschodiach sa budú nachádzať, byty, apartmány a ateliéry.

Spoločnosť Merius by najradšej začala s výstavbou čo najskôr, no stopku jej vystavila samotná mestská časť Nové Mesto. Dôvodom je vraj nesúlad s územným plánom a nevhodná veľkosť projektu v blízkosti železničnej stanice.

Projekt myslí iba na bývanie

V územnom pláne sa uvádza, že by sa malo jednať o zmiešané využitie pozemku na bývanie a občiansku vybavenosť so špecifickým charakterom druhu zástavby „Intenzívna zástavba občianskej vybavenosti v priestoroch dopravných uzlov medzinárodného významu“.

V stanovisku mestskej časti sa uvádza, že z väčšej časti bude objekt určený na bývanie s nízkym percentom zastúpenia občianskej vybavenosti.

Prečítajte si tiež: Bývalý cyklistický štadión v Novom Meste nahradí športpark. Takto bude vyzerať nová Jama

„Predložený návrh hmoty objektu a jeho štruktúry nekorešponduje s jedinečnou architektúrou objektu Železničnej stanice Bratislava – Nové Mesto a zároveň vytvára neprimeranú a nevhodnú vizuálnu a fyzickú bariéru, ktorá bráni v orientácii cestujúcich a návštevníkov stanice,“ uvádza sa v stanovisku mestskej časti.

Inak povedané, cestujúci ak by vyšli zo stanice ihneď by sa im naskytol výhľad na budove, čo by im malo komplikovať, ktorým smerom sa majú vybrať.

Developer chystá zmeny

Reality.trend.sk píše, že developer aktuálne rieši presnú podobu projektu a bude sa ho snažiť upraviť podľa požadovaného územného plánu. Začiatok výstavby ešte nie je naplánovaný.

V okolí železničnej stanice sa už rozprestierajú dva veľké stavebné komplexy. Bytová zástavba s názvom Koloseo a na druhej strane pri električkovej trati kancelársky vežiak Lakeside Park

Merius už má na sovjom zozname aj dokončený bytový projekt Meinl residence v blízkosti nákupného centra Central v Ružinove. Ďalej postavil aj bytové komplexy Eden Park v ružinove a Letná Residence v Novom Meste.

Prečítajte si tiež: V Rači už po novom nebudú iba vinohrady a rodinné domy, ale aj vysoké bytové vežiaky

Zdroj foto: Google maps.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM