Správy

Mesto začalo s výstavbou novej svetelnej križovatky v Záhorskej Bystrici

Generálny investor Bratislavy začal s výstavbou cestnej svetelnej signalizácie v križovatke ulíc Československých tankistov a Bratislavská v mestskej časti Záhorská Bystrica.

Ilustračný obrázok k článku Mesto začalo s výstavbou novej svetelnej križovatky v Záhorskej Bystrici
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Práce na križovatke v Záhorskej Bystrici sa začali 1. marca a ukončené by mali byť do konca mája 2017. Projekt v hodnote 350-tisíc eur je hradený z rozpočtu hlavného mesta na rok 2017 a príspevku mestskej časti Záhorská Bystrica. Bratislava24.sk o tom informovala Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

Zvýšenie bezpečnosti

Súčasťou výstavby sú aj stavebné úpravy zamerané na vybudovanie samostatného pruhu pre odbočenie vozidiel vľavo v smere z Bratislavskej ulice na ulicu Československých tankistov. Vzhľadom k vysokému dopravnému zaťaženiu križovatky budú jazdné pruhy pred križovatkou betónové.

Zároveň budú v križovatke zriadené aj tri priechody pre chodcov – dva cez Bratislavskú ulicu a jeden cez ulicu Československých tankistov. Priechody budú vybudované s bezbariérovou úpravou s akustickou signalizáciou. „Cieľom tejto výstavby je predovšetkým zvýšenie bezpečnosti pre všetkých účastníkov cestnej premávky a, samozrejme, aj skvalitnenie života pre obyvateľov tejto mestskej časti,“ povedal riaditeľ mestskej organizácie Generálny investor Bratislavy Vladimír Gašperák.

Dopravné obmedzenia

Stavba bude realizovaná v troch etapách. V prvej etape bude čiastočne obmedzená doprava na ulici Československých tankistov. V ďalších dvoch etapách bude čiastočne uzatvorená Bratislavská ulica.

Doprava v smere do Bratislavy bude vedená po Bratislavskej ulici, doprava v smere z Bratislavy do Stupavy bude vedená po obchádzkových trasách komunikácií Tatranská, Gbelská a Záhorská s napojením na Bratislavskú ulicu na konci Záhorskej Bystrice. Celkový náklad stavby predstavuje 358 200 eur s DPH.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM