Správy Samospráva

V Záhorskej Bystrici chcú rozšíriť základnú školu aj postaviť športovú halu

K prioritám patrí i dokončenie druhej etapy rozširovania materskej školy, tá však závisí aj od schválenia prostriedkov z eurofondov.

Ilustračný obrázok k článku V Záhorskej Bystrici chcú rozšíriť základnú školu aj postaviť športovú halu
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Medzi priority Záhorskej Bystrice v roku 2017 patrí rozšírenie základnej školy o minimálne dve triedy a výstavba multifunkčnej športovej haly, ktorá nahradí súčasnú školskú telocvičňu. Potvrdil to starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Multifunkčná športová hala

„K prioritám patrí i dokončenie druhej etapy rozširovania materskej školy, tá však závisí aj od schválenia prostriedkov z eurofondov,“ informoval starosta o ambíciách v súvislosti s mierne prebytkovým rozpočtom, s ktorým bude mestská časť v roku 2017 hospodáriť. Príjmy Záhorskej Bystrice by mali dosiahnuť 2 802 656 eur, na strane výdavkov sa počíta so sumou 2 787 758 eur.

Na výstavbu multifunkčnej športovej haly i na rozšírenie základnej školy sa v schválenom rozpočte mestskej časti ráta s úverom vo výške 600-tisíc eur. „Poslanci, ktorí jednohlasne schválili budúcoročný rozpočet, rozhodli tiež o tom, že alokujeme 50-tisíc eur z Fondu rozvoja pre finančnú spoluúčasť na projekte rozšírenia ZŠ (40-tisíc eur) i výstavby športovej haly (10-tisíc eur),“ priblížil Krúpa.

Obnovia aj parky

Starosta Záhorskej Bystrice potvrdil, že mestská časť bude pokračovať v obnove ciest, chodníkov a verejných priestranstiev a parkov, kde ráta s dotáciami, najmä z BSK. „Vyčlenili sme aj financie na tvorbu územných plánov zón na rozvojových územiach vo výške 10-tisíc eur. Podpora kultúry, športu a sociálnych vecí je na úrovní minulých rokov,“ doplnil Krúpa.

Ilustračné foto

Obnova studní v Záhorskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM