Samospráva Samospráva

Mesto sa zaviazalo počas predsedníctva čo najmenej obmedzovať bežný život obyvateľov

V súvislosti s plánovaným predsedníctvom Slovenska v Rade EÚ budú Bratislavu sužovať viaceré obmedzenia. Primátor mesta však chce občanov v súvislosti s dopravou obmedzovať čo najmenej.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa zaviazalo počas predsedníctva čo najmenej obmedzovať bežný život obyvateľov
Zdroj: TASR

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal rokoval spoločne so štátnym tajomníkom Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, Ivanom Korčokom. Témou rokovania boli prípravy na predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ, ktoré sa začne už od 1. júla 2016, najmä s ohľadom na dopravu a bezpečnosť.

„Nielen Slovensko, ale najmä Bratislavu čaká obrovská udalosť, aká tu ešte nebola. Uvedomujeme si náš diel zodpovednosti a robíme všetko preto, aby Bratislava ako hlavné mesto Slovenskej republiky mohla dôstojne reprezentovať celé Slovensko. Chcem tiež, aby slovenské predsedníctvo ako obrovskú príležitosť pre Bratislavu vnímali aj všetci Bratislavčania, preto je našou povinnosťou zabezpečiť, aby sme napríklad v súvislosti s dopravou obmedzovali bežný život v meste v čo najmenšej a skutočne len v najnutnejšej miere,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal na margo medializovaných informácií o výluke električkovej dopravy na Jesenského ulici.

Čítajte tu: Čo prinesie predsedníctvo? Päť mesiacov nebudú centrom Bratislavy premávať električky

Bezpečnosť a obmedzenia

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal preto na túto tému rokoval aj so zástupcami ministerstva zahraničných vecí. Obe strany sa dohodli, že projekt organizácie dopravy je potrebné nastaviť spoločne tak, aby sa nielenže zabezpečil bezpečný a bezproblémový priebeh podujatia, ale zároveň sa neobmedzovala doprava v meste viac, ako je to nutné.

V spolupráci a v komunikácii s ministerstvom zahraničných vecí, dopravnými a bezpečnostnými zložkami sa primátor Ivo Nesrovnal usiluje hľadať riešenia, ktoré prinesú čo najmenej obmedzení pre obyvateľov  a návštevníkov Bratislavy, vrátane presmerovaní dopravy. Po uzavretí týchto rokovaní bude hlavné mesto verejnosť informovať o konečnom riešení.

Témou rokovaní bolo aj zabezpečenie bezpečnosti návštevníkov a účastníkov podujatí počas predsedníctva. Jedným z prvých otváracích podujatí slovenského predsedníctva bude totiž práve 7. Európsky summit regiónov a miest (8. – 9. júla 2016), ktorý organizuje hlavné mesto SR Bratislava a Bratislavský samosprávny kraj. Aj pri príprave tohto podujatia obaja partneri spolupracujú a svoje aktivity koordinujú s ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Prečítajte si tiež: Devín sa bude môcť zapojiť do elektronizácie služieb

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM