Nina Táborská Krimi

Medzi mladíkmi, ktorí strieľali po ľuďoch z airsoftovej zbrane, bol aj syn starostu Záhorskej Bystrice

Štyrom mladíkom, ktorí vo štvrtok v Bratislave strieľali airsoftovou zbraňou po ľuďoch hrozí, že si za mrežami posedia až tri roky. Policajný vyšetrovateľ ich obvinil z prečinu výtržníctva spáchaného formou spolupáchateľstva. Medzi mladíkmi bol aj syn Jozefa Krúpu, starostu Záhorskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Medzi mladíkmi, ktorí strieľali po ľuďoch z airsoftovej zbrane, bol aj syn starostu Záhorskej Bystrice
Zdroj: TASR

Policajtom volalo vo štvrtok predpoludním viacero ľudí. Sťažovali sa, že neznáme osoby z tmavého SUV s bratislavskou značkou strieľajú po okoloidúcich na rôznych miestach Bratislavy. „Zistili, že ide o vozidlo značky Toyota Hilux. Policajti zbadali podozrivé auto krátko po 11.30 h na Lamačskej ceste v smere na Lamač. Zastavili ho a skontrolovali posádku,“ uviedla policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Pri kontrole podľa nej policajti našli airsoftovú zbraň, z čoho vzniklo podozrenie, že išlo o osoby, ktoré strieľali po ľuďoch. V aute sedeli 19-ročný Demian B., 19-ročný Ľudovít K., 21-ročný Matúš Č. a 22-ročný Juraj K. Práve Juraj K. je synom starostu Záhorskej Bystrice Jozefa Krúpu. Na túto skutočnosť upozornil ako prvý portál Topky.sk.

Juraj Krúpa sa už v minulosti „preslávil“ ako člen predvolebného tímu Iva Nesrovnala, kedy pred novinárov po výhre vystúpil s vulgárnymi vyjadreniami smerom k SDKÚ, KDH, Smer-u, R. Ficovi, J&T a Pente.

Viac sa dočítate tu: Ivo Nesrovnal sa ospravedlnil za vulgarizmy počas volebnej noci

Obvinení mladíci sú momentálne stíhaní na slobode.

Podľa prvotných zistení sa malo auto pohybovať pri zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova, po Staromestskej ulici, ako aj pri zastávke Lamač. „Jeden člen posádky bol strelcom, druhý držal terč a tretí si všetko natáčal na mobil,“ dodala hovorkyňa.

O udalosti sme informovali ešte pred pár dňami: Mladíci údajne strieľali po ľuďoch airsoftovou zbraňou, už sú v rukách polície

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Policajný zbor SR, Dnes24.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM