Rôzne

Majiteľ obľúbenej krčmy v Bratislave otvoril v centre mesta druhý podnik

V štýlových priestoroch s umením na stenách si môžete vychutnať obľúbený pivovar Bernard, ktorý tvorí základ pivnej ponuky.

Ilustračný obrázok k článku Majiteľ obľúbenej krčmy v Bratislave otvoril v centre mesta druhý podnik
9
Galéria

Hostinec Richtár Jakub na Moskovskej ulici pozná azda každý milovník piva v Bratislave. Môže sa pochváliť tým, že je vôbec prvým minipivovarom v Bratislave, ale aj pivom vlastnej výroby, ktoré čapuje pod názvami Jakub, Anna či Katarína. Vychutnať si tu môžete aj pivá z malých českých a slovenských remeselných pivovarov.

Nový pivný podnik

Majiteľ obľúbenej krčmy otvoril na Lazaretskej „dvojičku“ Richtára Jakuba – Gallery Šenk. V štýlových priestoroch s umením na stenách si môžete vychutnať obľúbený pivovar Bernard, ktorý tvorí základ pivnej ponuky. „Samozrejmosťou budú dva špeciály z rôznych minipivovarov. Niekedy sa ukáže na výčape aj náš Jakub, prípadne iné domáce pivko z hostinca,“ informuje pivovar na sociálnej sieti.

Kým Hostinec Richtár Jakub dostal názov podľa významného rodu bratislavských richtárov, pri Gallery Šenk sa majiteľ inšpiroval tvorbou akademického maliara Mariána Prešnajdera. „V dome na Lazaretskej ulici č. 27, kde sa Gallery Šenk nachádza, žil a tvoril akademický maliar Marián Prešnajder, ktorého niektoré diela sú v našich priestoroch vystavené,“ vysvetľuje pivovar.

Gallery Šenk nájdete neďaleko Richtára Jakuba, na Lazaretskej ulici č. 27. Otvorené má od pondelka do soboty, od 16:00 do 22:00 hod.

Gallery Šenk
9
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM