Rôzne

Linku 901 do rakúskeho Hainburgu prenechá DPB dopravcovi Slovak Lines

Informácie o tom, že autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom má byť úplne zrušené, nie sú podľa dopravcu pravdivé.

Ilustračný obrázok k článku Linku 901 do rakúskeho Hainburgu prenechá DPB dopravcovi Slovak Lines
10
Galéria

Dopravný podnik Bratislava (DPB) prenechá autobusovú linku 901, ktorá jazdí medzi bratislavským Mostom SNP a rakúskym mestom Hainburg an der Donau, dopravcovi Slovak Lines. DPB o tom informuje na sociálnej sieti s tým, že ekonomická situácia linky bola neudržateľná a ak chceli zachovať jej prevádzku v dlhodobom horizonte, museli urobiť nevyhnutné riešenie v prospech cestujúcich.

Do Hainburgu so Slovak Lines

„Linku sme prevádzkovali takmer 11 rokov, nesmieme zabúdať, že je našou primárnou úlohou zabezpečiť kvalitnú MHD na území Bratislavy. Uvoľnení vodiči a ušetrené prostriedky z linky 901 nám pomôžu posilniť prevádzku iných liniek v rámci hlavného mesta,“ spresnil DPB.

Informácie o tom, že autobusové spojenie medzi Bratislavou a Hainburgom má byť úplne zrušené, nie sú podľa dopravcu pravdivé. Nový dopravca Slovak Lines prišiel podľa dopravného podniku aj s ponukou klimatizovaných vozidiel. „Po sérii rokovaní sme sa dohodli, že mu licenciu na prevádzku prenecháme,“ podotkol DPB.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM