Tomáš Stupavský Rôzne

Konečne je všetko ako má byť: Taxíky pred Hlavnou stanicou dodržiavajú pravidlá

Počas leta sa na Námestí Franza Liszta udiali veľké zmeny. Jednou z nich bola aj úprava dopravy na tomto mieste s čím sa nevedeli zmieriť predovšetkým taxikári a odstavovali svoje vozidlá na plochách, kde to mali zakázané. V súčasnosti je už problém vyriešený.

Ilustračný obrázok k článku Konečne je všetko ako má byť: Taxíky pred Hlavnou stanicou dodržiavajú pravidlá
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Námestie Franza Liszta (známe tiež ako Predstaničné námestie) dostalo toto leto „novú tvár“. Upravená bola zeleň, zástavky, povrchy tamojších komunikácií, no najvýznamnejšou novinkou bola zmena organizácií dopravy.

V praxi to znamená, že pre vozidlá MHD vznikli nové odstavné plochy, bolo zúžene stredové parkovisko, vznikli nové parkovacie miesta pre taxíky a predovšetkým bolo upravené obratisko pred budovou Hlavnej stanice.

To po novom slúži iba na rýchly nástup alebo výstup, čiže nemôže sa tu parkovať. Osobné automobily toto pravidlo dodržiavali, no taxikári sa nechceli prispôsobiť. Odvôvodňovali to tým, že ľudia, ktorí prídu vlakom do Bratislavy nebudú vedieť, kde sa parkovisko taxíkov nachádza, pretože to bolo presunuté pod zástavky MHD.

Viac sa o tomto probléme dočítate tu: Obratisko pred Hlavnou stanicou má slúžiť iba na krátke zastavenie, no taxikári tam aj naďalej bez problémov parkujú

Nové parkovacie miesta

Navyše sa sťažovali aj na to, že na stanici chýba viditeľné značenie, ktoré by zákazníkov nasmerovalo, kde majú taxíky hľadať.

V súčasnosti sa zdá, že sa problém dokázalo vyriešiť a taxikári už naďalej obratisko neblokujú. Odstavná plocha už konečne plní svoju funkciu, čiže dá sa na nej bez akýchkoľvek ťažkostí zastaviť.

Taxikári teraz parkujú svoje vozidlá pod zástavkami MHD a navyše boli vybudované nové stanovištia, ktoré sú umiestnené vedľa stredového parkoviska a sú relatívne blízko hlavného vchodu železničnej stanice. Návštevníci mesta tak teraz nemôžu taxíky prehliadnuť.

Prečítajte si tiež: Pred Hlavnou stanicou v súčasnosti auto nezaparkujete, ale taxíky stále stoja rovno pred budovou

Obratisko pred Hlavnou stanicou
5
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM