Eva Sládková Samospráva

Koliba sa po rokoch dočkala! Konečne tam opravujú cesty

Novomešťania na toto čakali naozaj dlho a mnohí sa preto tešia. Rekonštrukcia ulíc na Kolibe však spôsobí aj dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Koliba sa po rokoch dočkala! Konečne tam opravujú cesty
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Nové Mesto

Bárdošová ulica je veľmi dôležitou komunikáciou. Spája totiž Kolibu s Kramármi. Prvá etapa rekonštrukcie potrvá do 23. marca.

„V rozpočte našej mestskej časti sa projekt nachádzal každoročne minimálne od roku 2011. Po mojom zvolení za miestneho poslanca v roku 2014 som na každom stretnutí so starostom, na každom rokovaní o rozpočte, otváral za Kolibu tri hlavné témy, medzi nimi aj Bárdošovu ulicu,“ vraví miestny a mestský poslanec Martin Vlačiky.

„Dobre si spomínam, ako som, myslím, pri rokovaní o rozpočte mestskej časti na rok 2017 konfrontoval pána starostu Rudolfa Kusého otázkou, čo za uplynulý rok urobil on, respektíve pracovníci jeho úradu, pri príprave projektu na Bárdošovej. Pokrčil plecami a priznal, že nič.“

Širšia cesta aj nové priechody

Snažili sme sa získať stanovisko mestskej časti, prečo sa s rekonštrukciou tejto lokality čakala tak dlho, zatiaľ však neúspešne. V každom prípade, dobrou správou je, že obnova sa začala a na ulici sa už vo veľkom pracuje.

„Projekt rekonštrukcie a rozšírenia Bárdošovej je rozdelený na dve etapy. V tejto prvej etape sa rozšíri časť "esíčka“ od ulice Na Revíne po križovatku s Vlárskou ulicou. Vzniknú dva jazdné pruhy o šírke 2,75 metra a chodník o šírke 1,5 metra na pravej strane cesty. Vzniknú tiež tri nové priechody pre chodcov,“ dodáva Martin Vlačiky.

Dopravné obmedzenia

Miestny úrad upozorňuje, že počas rekonštrukcie treba rátať s obmedzením dopravy. "Počas stavebných prác bude premávka riadená svetelnými semaformi a zastávka MHD posunutá. Od 16. marca komunikáciu na 5 dní úplne uzatvoríme. Dôvodom je frézovanie starého povrchu a pokládka nového asfaltobetónu,“ informoval nás hovorca Nového Mesta Marek Tettinger.

Druhá etapa stavebný prác je naplánovaná na druhú polovicu roka. „Vtedy sa má opravovať horná časť Bárdošovej až po križovatku s Jeséniovou nad materskou školou,“ uzatvára Martin Vlačiky.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM