Správy

Kedy a ako vrátia peniaze za cestovné vybraným skupinám obyvateľov?

Dopravný podnik Bratislava vráti peniaze vybranej skupine cestujúcich, ktorí si zakúpili predplatné cestovné lístky a vybavili bezkontaktnú čipovú kartu od novembra minulého roku. Ako to bude prebiehať?

Ilustračný obrázok k článku Kedy a ako vrátia peniaze za cestovné vybraným skupinám obyvateľov?
Zdroj: TASR

Dopravný podnik Bratislava bude od 1. mája 2016 vracať zaplatenú sumu za predplatný cestovný lístok pre vybrané skupiny cestujúcich, ktorým mestské zastupiteľstvo hlavného mesta SR Bratislavy schválilo 31. marca 2016 a zastupiteľstvo BSK schválilo 22. apríla 2016 100 percentnú zľavu na cestovanie.

Kto má nárok na 100 percentnú zľavu?

100 percentné zľavy na cestovanie na zóny 100 + 101 budú platiť pre tieto vybrané skupiny cestujúcich, ktorí majú trvalý pobyt v Bratislavskom samosprávnom kraji a sú držiteľmi bezkontaktnej čipovej karty:

  • pre držiteľov preukazov ŤZP a ŤZP-S
  • držiteľov Diamantovej plakety prof. MUDr. Jánskeho
  • držiteľov preukazov účastníkov protikomunistického odboja a politických väzňov a ich príbuzných v prvom rade (manžel, manželka, brat, sestra, deti), narodených pred 17. novembrom 1989

Poštové poukážky očakávajte od mája

DPB však upozorňuje vybrané skupiny cestujúcich, že v prípade, že nemajú vybavenú bezkontaktnú čipovú kartu, ktorá je podmienkou na využívanie 100 percentnej zľavy pri cestovaní, musia si zakúpiť zľavnený cestovný lístok, nakoľko v tomto prípade cestujú na 50 percentnú zľavu.

Vrátenie zaplatenej ceny za predplatný cestovný lístok bude podnik realizovať formou poštovej poukážky, ktorú môžu vybrané skupiny cestujúcich očakávať po 15. máji 2016. Znamená to, že nie je potrebné dostaviť sa na predajné miesta DPB osobne.

Vybranej skupine cestujúcich bude zaplatená čiastka za predplatný cestovný lístok v termíne najneskôr do 30. júna 2016. Vrátenie peňazí sa bude realizovať automaticky prostredníctvom služieb Slovenskej pošty.

„DPB vráti peniaze za predplatný cestovný lístok všetkým tým cestujúcim, ktorí majú nárok na 100 percentnú zľavu pri cestovaní a vybavili si od 1. novembra 2015 bezkontaktnú čipovú kartu na ktoromkoľvek predajnom mieste DPB,“ uviedla hovorkyňa DPB, Adriana Volfová.

Čítajte viac: Obnovili stopercentnú zľavu. Cestujúcim vrátia desiatky tisíc eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM