Správy Samospráva

Karloveské školy a škôlky prijmú všetky deti. Medzi nimi aj 219 prvákov

Do troch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Karlovej Vsi nastúpi 219 prvákov do desiatich tried. Najväčší nárast žiakov zaznamenala ZŠ Karloveská 61.

Ilustračný obrázok k článku Karloveské školy a škôlky prijmú všetky deti. Medzi nimi aj 219 prvákov
Zdroj: TASR

Po dvoch mesiacoch prázdnin sa opäť zaplnia školské triedy a začne sa nový školský rok. Do troch základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Karlovej Vsi nastúpi 219 prvákov do desiatich tried. V prvý školský deň ich poteší aj malý darček od mestskej časti v podobe knihy Daniela Heviera s názvom Čo čaká prváka.

Zlepšujú podmienky

„Teší nás, že máme dostatočné kapacity v základných a materských školách. Nemuseli sme odmietnuť žiadneho záujemcu o umiestnenie troj- až šesťročného dieťaťa. Sústavne sa venujeme aj zlepšovaniu podmienok pre deti v školách a škôlkach, preto sme využili letné prázdniny na rôzne opravy a rekonštrukcie,“ povedal pri príležitosti začiatku školského roka vicestarosta Branislav Záhradník.

Najviac, až 87 prvákov, nastúpi do ZŠ Karloveská 61, 69 prvákov do ZŠ Alexandra Dubčeka a 63 prvákov do Spojenej školy na Tilgnerovej 14. Na všetkých troch karloveských základných školách sa bude v novom školskom roku 2018/2019 učiť spolu 1667 žiakov, čo je o 84 viac ako vlani. Menšie zmeny v týchto počtoch môžu ešte nastať v dôsledku zmeny bydliska či prijatia dieťaťa na inú školu.

Najväčší nárast žiakov aj počtu tried zaznamenala ZŠ Karloveská 61.

Nový školský rok sa začne aj pre menšie deti, ktoré navštevujú deväť karloveských materských škôl. Dovedna ich je 964 a kapacity sú dostatočné. Z celkového počtu je 290 predškolákov, ktorí nastúpia v budúcom septembri do základných škôl, a 316 detí nastúpi do škôlky po prvý raz.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM