KAW Rôzne

Rodičia s kočíkom a vozičkári už nemusia prekonávať na Kamzíku "prekážkovú dráhu"

Príjemnou zmenou pre spomínanú komunitu ľudí je aj cestička smerom k bufetu na hornej stanici lanovky, kde nebola iná možnosť ako použiť schody.

Ilustračný obrázok k článku Rodičia s kočíkom a vozičkári už nemusia prekonávať na Kamzíku "prekážkovú dráhu"
3
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Kto raz skúsil ísť s kočíkom do lesa, vie, že tlačiť ho pomedzi lístie a popadané konáre je poriadna fuška. Po úpraváh terénu a vybudovaní chodníkov by sa rodičom s kočíkom aj vozíčkárom malo uľaviť.

Menej bariér na Kamzíku

V lokalite Kamzíka totiž pribudol chodník z vodopriepustného betónu. „Ešte v lete sme si prešli oblasť Kamzíka s ľudmi na vozíku a rodičmi s detským kočíkom. Na základe ich podnetov sme dobudovali prístupový chodník k toaletám,“ pochválili sa Mestské lesy Bratislava (MLB) na sociálnej sieti.

Príjemnou zmenou pre spomínanú komunitu ľudí je aj cestička smerom k bufetu na hornej stanici lanovky, kde nebola iná možnosť ako použiť schody.

MLB majú aj ďalšie plány ako uľahčiť návštevníkom Kamzíka pohyb v lese. „Pracujeme aj na riešení komfortného a bezpečného prístupu bez bariér od parkoviska pod Červeným mostom na Partizánsku lúku. Toto riešenie bude technicky aj finančne náročnejšie avšak budeme radi, ak sa nám ho podarí budúci rok zrealizovať,“ plánujú MLB.

Kamzík - menej bariér
3
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM