Kultúra

Kam v Bratislave zadarmo: Využite posledný prázdninový mesiac na pohodu s umelcami a kultúrou

Prázdniny sa presúvajú do druhej polovice, a tak v auguste budú dobiehať akcie kultúrneho leta. Využite voľné výstavy, stretnutie s umelcami či športové aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Kam v Bratislave zadarmo: Využite posledný prázdninový mesiac na pohodu s umelcami a kultúrou
Zdroj: TASR

Letná čitáreň v Medickej záhrade

Letná čitáreň Staromestskej knižnice od júna do konca augusta v Medickej záhrade pri zadnom vchode z Poľnej ulice. Otvorená denne od 10.00 do 18.00.

Prišlo leto. Výstava výtvarných prác detí zo ZUŠ Radlinského ul. 53

pondelok / 14:00 hod/ vstup voľný

Zahraj sa. Odpoludnie hier pre deti i dospelých v spolupráci s iHRYsko:

utorok / 14:00 hod / vstup voľný

Umenie pre verejný priestor

Pravidelný formát moderovaných diskusií v koncepcii Niny Šoškovej. Jeho zámerom je divákom predstaviť aktivity hostí a organizácie z oblasti umenia a public art iniciatív.

Hosťami letného vydania diskusných prezentácii Niny Šoškovej budú Miroslav Beňák – jeden zo zakladajúcich členov OZ Čierne diery, ktorý sa zameria na prezentáciu priemyselného dedičstva formou ročeniek a projektovej dokumentácie; Michal Tornyai – grafický dizajnér a autor loga Čiernych dier, stojaci za ideou charakteristických grafík projektu; a Ondrej Gavalda – autor vizuálu máp priemyselných pamiatok, ktoré OZ vydáva.

Diskusie sú postavené na umelcoch a ich výstupoch, autorských prezentáciách, organizáciách, umeleckých skupinách či individuálnych aktivistoch, ktorí majú k téme blízko.

streda / Kunsthalle Bratislava / 18:00 hod/ vstup voľný

Cvičenie pod stromami v Medickej záhrade

Mestská časť Bratislava-Staré mesto pre vás v Medickej záhrade už niekoľko rokov pripravuje pravidelné „Cvičenie pod stromami“ s lektormi jógy, čchikung, či pilatesu. Záver júla a začiatok augusta je pripravené Čchikung – Cvičenie pre zdravie a pohodu, Hathajoga pre zdravý chrbát.

utorok / Medická záhrada / 17:00, 18:00 hod / vstup voľný

streda / Medická záhrada / 10:00, 17:00 hod / vstup voľný

Kultúrne a športové leto 2018

V rámci 4. ročníka Kultúrneho a športového leta ste s radosťou pozvaní na cvičenia v záhrade Vodárenského múzea. Všetky cvičenia sú zdarma, stačí si so sebou priniesť podložku na cvičenie. Začína sa vždy o 18:00 hod., v prípade zlého počasia sa cvičenia rušia.

Pondelky: Pilates – Za 10 hodín tohto cvičenia pocítite zmenu, za 20 hodín uvidíte rozdiel a za 30 hodín budete mať nové telo. Utorky: Zdravý chrbát – Odstráňte bolesti chrbta a zregenerujte sa pri cvičení spájajúcom prvky jogy a pilatesu. Stredy: Kondičný box – Kondičný tréning s prvkami boxerských techník zameraný na telesný rozvoj a kondíciu. Štvrtky: Zumba – Aeróbne cvičenie v rytme latinsko – americkej hudby, ktoré Vás nabije novou energiou.

pondelok – štvrtok / Vodárenské múzeum / 18:00 hod / vstup voľný

Rytieri na Devíne

Už piaty ročník celodenného podujatia pre veľkých i malých, milovníkov histórie aj romantiky. Prázdniny sú v plnom prúde, no chcelo by to ešte akýsi nezvyčajný zážitok? Tak príďte na hrad Devín.

“Rytieri na Devíne” vás zavedú do stredoveku, aby ste zažili a uvideli nasledovné: otvorenie brán hradu Devín pre verejnosť, úvodný otvárací ceremoniál, “Božie súdy” – alebo ako vyzerá riešenie súdnych sporov pomocou zbraní či ľudové i dvorské tance.

Počas celého dňa sa možete zabaviť pri streľbe z luku, zrelaxovať v historickej mučiarni, povoziť svoje ratolesti na drevenom či živom koni. Pripravené bude občerstvenie, ale i voňavá káva a čaj v historickej čajovni. Chýbať nebude ani množstvo remeselných stánkov. Ak sa rozhodnete ísť na nádvorie, základné vstupné je 8€; zľavnené – 4€; rodinné – 13€.

sobota / Hrad Devín / 10:00 / čiastočne spoplatnené

Ilustračné foto

Bratislavské parky a záhrady
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM