Správy Samospráva

K zavedeniu jednotnej parkovacej politiky v Bratislave sa môže vyjadriť aj

Ilustračný obrázok k článku K zavedeniu jednotnej parkovacej politiky v Bratislave sa môže vyjadriť
aj
10
Galéria

K zavedeniu jednotnej parkovacej politiky v Bratislave sa môže vyjadriť aj široká verejnosť. Hlavné mesto k tejto téme totiž organizuje v pondelok 14. novembra o 17:30 h v Ateliéri Babylon na Námestí SNP verejnú diskusiu. „Môžeme sa spoločne porozprávať o tom, ako by mohlo parkovanie v našom meste konečne fungovať a ako by sme aj takýmto spôsobom mohli skvalitniť život v našom meste,“ píše prostredníctvom sociálnej siete primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Slobodný parkovací systém

Primátor chce návrh všeobecne záväzného nariadenia k parkovacej politike predložiť na mestské zastupiteľstvo 16. novembra. Parkovací systém, ktorý mesto navrhuje, je podľa Nesrovnala slobodný a mestské časti si budú môcť určiť, kedy a či sa doň zapoja. Taktiež si budú môcť stanoviť cenu rezidentskej i abonentskej karty a jednotlivé zóny státia.

„Centrálna bude len strecha systému, ktorú bude spravovať mesto. Rovnako mesto zadefinuje minimálne aj maximálne poplatky a ceny za parkovanie a bude garantovať otvorenosť systému tak, aby si každá mestská časť mohla parkovanie spravovať sama, alebo nájsť si partnera, ktorý sa do mestského systému bez problémov pripojí,“ vysvetlil primátor.

Parkovanie v Bratislave
10
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM