Kultúra

Jubilejný 10. ročník multikultúrneho festivalu [fjúžn] dnes vyvrcholí "najdivokejším žúrom roka"

Vo štvrtok 30. apríla vyvrcholí jubilejný 10. ročník multikultúrneho festivalu [fjúžn] alebo týždňa nových menšín. Jeho priaznivci sa aj v záverečný deň podujatia, ktoré pripravila Nadácia Milana Šimečku, môžu tešiť na pestrý program.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejný 10. ročník multikultúrneho festivalu [fjúžn] dnes vyvrcholí "najdivokejším žúrom roka"
Foto: Alexandra Húsková / Zdroj: Dnes24.sk

V spolupráci s Centrom pre výskum etnicity a kultúry sa o 19.00 hodine v KC Dunaj uskutoční podujatie Slovensko pre všetkých. O Slovensku, kde sa môžu cítiť všetci naozaj dôstojne a rešpektovane, príde hovoriť primátor mesta Bratislava Ivo Nesrovnal, verejná ochrankyňa práv Jana Dubovcová, komunitná pracovníčka Naima Ahmed Abdi, učiteľka a zakladateľka materskej školy Venus Jahanpour a ľudskoprávny aktivista Laco Oravec.

Diskusiu vystrieda o 20.00 hodine záverečná „narodeninová“ párty [fjúžn] na úteku, ktorá bude podľa organizátorov „najdivokejším žúrom roka“. Svoj worldmusic kokteil s príchuťou slovenského folklóru na nej predstaví kapela La3no Cubano. Chýbať nebude formácia Allstar Refjúdží Band z Prahy, ktorá tiež kombinuje rôzne hudobné štýly – kurdský folk a pop, východoeurópsky akordeón, čínsku operu, reggae a rock, dixieland, švajčiarske popevky z hôr i kabaret.

Jubilejný 10. ročník festivalu nových menšín [fjúžn] finančne podporili Európsky fond pre integráciu štátnych príslušníkov tretích krajín, Ministerstvo kultúry SR a Úrad vlády SR. Viac informácií a podrobný program nájdu záujemcovia na www.fujzn.sk.

Prečítajte si tiež: Poskladať puzzle je občas hlavolam. Festival Fjúžn témou puzzle približuje mozaiku spoločnosti

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM