Kultúra Rôzne

Incheba sa rozvonia špecialitami z celého sveta. Nájdete v nej aj tipy na letnú dovolenku

Vo štvrtok odštartujú v Bratislave obľúbené veľtrhy ITF Slovakiatour a Danubius Gastro. Súčasťou podujatia budú aj výstavy Poľovníctvo a oddych a Wellness a fitness.

Ilustračný obrázok k článku Incheba sa rozvonia špecialitami z celého sveta. Nájdete v nej aj tipy na letnú dovolenku
9
Galéria
Zdroj: TASR

Začiatok kalendárneho roka patrí v Inchebe už tradične obľúbeným veľtrhom cestovného ruchu a gastronómie ITF Slovakiatour a Danubius Gastro. Na svoje si prídu nielen gurmáni, kávičkári či vinári, ale aj profesionálni kuchári, cukrári a prevádzkovatelia reštaurácií, rovnako ako ľudia, ktorí radi cestujú a spoznávajú nové krajiny.

Tipy na dovolenky

Veľtrh ITF Slovakiatour každoročne predstavuje návštevníkom okolité regióny a ich krásy. Tento rok to budú Nitriansky samosprávny kraj – Región Nitra, Moravskoslezský kraj a Žilinský turistický kraj. Regióny budú prezentovať to najlepšie a najkrajšie, čo u nich turisti môžu objaviť.

Okrem toho nájdete na veľtrhu množstvo tipov a inšpirácií, kam vyraziť v roku 2018. Na svoje si prídu dobrodruhovia, ale aj dovolenkári bažiaci po oddychu v dovolenkových rezortoch. V rámci sprievodného programu budete môcť ochutnať rumy z Dominikánskej republiky alebo spoznať turistický potenciál Petrohradu.

Viac slovenských výrobkov

Prezentácia najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta, ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov. To a ešte oveľa viac vás čaká na veľtrhu gastronómie Danubius Gastro.

Ďalší ročník veľtrhu prinesie viac slovenských výrobcov potravín, ktorí sa predstavia v rámci spoločnej expozície Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory, ale aj individuálne. Nebudú však chýbať ani zahraniční vystavovatelia s bohatou ponukou ochutnávok ich národných kulinárskych i nápojových špecialít. Spestrením veľtrhu budú nepochybne noví vystavovatelia z Číny so širokou paletou potravín.

Sprievodné výstavy

Súčasťou dvoch hlavných veľtrhov sú aj špecializované výstavy Poľovníctvo a oddych a Wellness a fitness. Počas víkendu sa k akciám pridá aj 15. festival cestovateľských filmov BUBO Bál – Camera Slovakia, ktorý ponúkne zážitky zo všetkých kútov sveta – od mystickej Ázie, cez exotickú Latinskú Ameriku, divokú Afriku, drsnú Austráliu až po chladnú Antarktídu.

Veľtrhy ITF Slovakiatour, Danubius Gastro a sprievodné výstavy sa uskutočnia od 25. do 28. januára. Pre širokú verejnosť sa brány Incheby otvoria v piatok o 13:00 hod. a podujatie môžete navštíviť až do nedele 17:00 hod. Za vstup zaplatíte 7 eur, zľavnené vstupné stojí 5 eur.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM