Rôzne

IKEA vytvorila v spolupráci s dizajnérom Chrisom Stampom urban kolekciu SPÄNST

Ak ste fanúšikom minimalistickej módy, už v máji sa môžete tešiť na trendy kolekciu oblečenia aj nábytku, ktorá vzišla zo spolupráce veľkých mien.

Ilustračný obrázok k článku IKEA vytvorila v spolupráci s dizajnérom Chrisom Stampom urban kolekciu SPÄNST
8
Galéria
Zdroj: Ikea

IKEA zverejnila podrobnosti k novej kolekcii pod názvom SPÄNST, ktorá je inšpirovaná pouličnou módou a aktívnym životným štýlom. Prináša nábytok, doplnky a riešenia na uloženie, vystavenie a usporiadanie obľúbených vecí v domácnosti.

Oblečenie, DJ pult či basketbalový kôš s loptou

Na limitovanej kolekcii SPÄNST spolupracovala IKEA s americkým módnym návrhárom Chrisom Stampom a dizajnérkou na voľnej nohe Majou Ganszyniec.

„Móda a nábytok sú odlišné oblasti, ale kreatívny proces pri ich navrhovaní je podobný. Dizajn je vždy o hľadaní vhodného riešenia konkrétneho problému. Aby bol tento kreatívny proces úspešný, potrebujem inšpiratívne prostredie a svoj tím,“ povedal Stamp.

Kolekcia SPÄNST je streetstylovo ladená, inšpirovaná prírodou, ulicou a je minimalistická. Určená je pre mestského človeka s aktívnym životným štýlom. Okrem nábytku obsahuje aj urban oblečenie – tričká, mikiny, šiltovky. Chris pre IKEU navrhol aj prvý skateboard, aký kedy vytvorila. V kolekcii okrem bežného nábytku nájdete aj DJ pult či basketbalový kôš s loptou.

„Vyrastal som na snowboarde a skejtborde. V Južnej Kalifornii je jazda na skejtborde viac ako spôsob prepravy. Je to špecifická kultúra, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou spoločnosti Stampd. Som poctený, že som mal príležitosť navrhnúť prvý skejtbord v IKEA,“ dodal Stamp.

Chris Stamp tvorí pod svojou značkou STAMPD v Los Angeles. V minulosti už spolupracoval aj so značkou Converse.

Limitovaná kolekcia SPÄNST bude v predaji od mája 2018 vo všetkých slovenských predajniach IKEA.

Urban kolekcia SPÄNST
8
Galéria
Zdroj: Ikea
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM