Rôzne

HLASUJTE: Vyhovuje vám nový formát cestovných poriadkov na zastávkach?

Na zastávkach električiek sa už pár dní môžete stretnúť s novým grafikonom. Presné časy spojov nahradil interval. Mnohým sa však táto zmena nepozdáva.

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Vyhovuje vám nový formát cestovných poriadkov na zastávkach?
3
Galéria

O novom formáte cestovných poriadkov na zastávkach električiek sme vás informovali pred pár dňami. Táto novinka okamžite vyvolala búrlivú diskusiu. Kým jedným táto zmena neprekáža a považujú ju za normálnu, iní sa s ňou nevedia príliš stotožniť. Aký je váš názor?

Reakcie ľudí sa líšia

Nový grafikon zaviedol Dopravný podnik Bratislava od 3. júla. Namiesto presných časov odchodov, v ňom nájdeme len interval medzi spojmi. Počas pracovných dní, kedy električky jazdia každých 8 alebo 10 minút, je v cestovnom poriadku uvedený od 8. do 17. hodiny len prvý odchod a časy ďalších spojov sa odvíjajú od uvedeného intervalu.

Cestujúci majú na túto zmenu rozdielne názory. „Úplne na nič!! DPB má asi veľa peňazí!!!! Vymýšľajú samé novinky…nezmyselné, ktoré cestujúcim iba spôsobujú problémy. Starší ľudia sa môžu z tejto "novinky“ po… toto!!!" reagovala na sociálnej sieti nahnevaná Bratislavčanka Má­ria.

Podľa iných je však intervalový cestovný poriadok úplne normálny. „Žijeme v 21. storočí. Toto je bežné všade v zahraničí,“ myslí si ďalší diskutujúci Marek. Problém však môže nastať pri plánovaní dlhšej trasy. „Keby človek nemusel dva a viackrát prestupovať kým sa dostane do cieľa a sledovať náväznosť spojov, tak by sa to ako-tak dalo,“ vyjadrila sa čitateľka Jana.

Na ktorú stranu sa prikláňate vy? Vyhovuje vám nový formát cestovných poriadkov na zastávkach? Hlasovať môžete do nedele 12:00 hod.

Nový formát cestovných poriadkov električiek
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM