Rôzne

FOTO: V parku na Svoradovej sa už rysuje pódium aj drevená terasa

V parčíku na Svoradovej ulici sa pracuje ostošesť. Už koncom apríla tam vznikne príjemný oddychový priestor pre všetkých Bratislavčanov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V parku na Svoradovej sa už rysuje pódium aj drevená terasa
9
Galéria

Hlavné mesto začalo s realizáciou nového parku na Svoradovej ulici v Starom Meste vo februári tohto roka. O priebehu prác sme vás informovali pred tromi týždňami. Čo sa odvtedy zmenilo?

Základy pódia položené

Budúci parčík, ktorý sa má stať obľúbeným miestom oddychu, relaxu či kultúry, postupne naberá reálne kontúry. Ak ste v posledných dňoch prechádzali okolo, mohli ste si všimnúť, že v parku už pribudli okrúhle drevené lavičky a položené sú aj základy pódia, ktoré bude slúžiť na kultúrne podujatia.

Taktiež sa pracuje na drevenej terase, ktorá sa bude nachádzať na vyvýšenom mieste medzi dvoma betónovými nádržami. „Súčasťou prác bola aj oprava časti historického múru od Podjavorinskej ulice, sanácia dvoch vodných nádrží a vytvoril sa aj nový vstup do parku priamo zo Svoradovej ulice,“ informovala Iveta Kešeľáková z bratislavského magistrátu. V parku vznikne aj zóna na hranie pre deti, čitáreň v prírode a v priestore bude aj wifi pripojenie.

Staromešťania, ale aj ostatní obyvatelia hlavného mesta a turisti sa na nový park môžu tešiť na konci apríla, kedy by mal byť dokončený a otvorený pre verejnosť.

Parčík Svoradova (5. apríl)
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM