Rôzne

FOTO: V novom Landererovom parku sa môžu vyšantiť aj chlpáči

Spomínate si na starý park na "Šafku"? Tak ten je už minulosťou. Nahradil ho zelený a moderný Landererov park s výbehom pre psíkov a detským ihriskom!

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V novom Landererovom parku sa môžu vyšantiť aj chlpáči
10
Galéria
Zdroj: HB Reavis

V blízkosti Šafárikovho námestia vznikol po troch rokoch prác na projekte nový Landererov park. Pomenovaný je po niekdajšej dominantnej stavbe na tomto území, ktorou bol práve Landererov palác a na počesť prvého kníhtlačiara v Bratislave Jána Michala Landerera.

Niečo pre chlpáčov

Nový park je bezbariérový, rozprestiera sa na ploche niekoľko tisíc štvorcových metrov. Asfalt vystriedali zelené trávnaté plochy so závlahou a nezabudlo sa ani na chlpáčov.

Na kraji nového parku, pri parkovisku, vyrástol oplotený výbeh pre psíkov. Prístupný je denne bez obmedzenia času, k dispozícii je kôš s plastovými vreckami na exkrementy. Tie je majiteľ psíka povinný použiť na odpratanie jeho exkrementov. Psíkovia, ktorí sa tu budú so svojimi štvornohými kamarátmi hrať, musia byť zdraví, mať platnú vakcináciu proti besnote, a tiež byť riadne označení indentifikačnou známkou.

V parku tiež pribudli nové lampy, lavičky, fontánky s pitnou vodou, smetné koše a chodníky. Pre najmenších je k dispozícii moderné detské ihrisko a pre zamilované páriky zrekonštruovaná a nasvietená fontána.

Časom by mal v centrálnej časti pribudnúť aj pavilón, mestská časť čaká na vydanie stavebného povolenia. Práce sú predbežne naplánované na jar budúceho roka.

Landererov park
10
Galéria
Zdroj: Radoslav Števčík Facebook
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM